Tollvesenets hunder stanset tre smuglere

I løpet av de siste to månedene er tre narkotikasmuglere stanset med narkotika ved grensen. Alle tre ble avslørt av narkotikahunder. Samlet er det beslaglagt 26 kilo hasj og 4,7 kilo marihuana.

Tollvesenets narkotikahund Ollie

Tollvesenets narkotikahund Ollie fant tre kilo hasj i en PC som lå i en dansk bil i midten av oktober.

Foto: Tollvesenet

På morgenen søndag 13. september hadde Tollvesenet en stikkprøvekontroll på fylkesvei 22 ved Risum i Halden. I forbindelse med kontrollen ble det stanset en svenskregistrert bobil med et dansk ektepar, 48 og 52 år gamle.

Beslag av 26 kilo cannabis i bobil

Under senga i bilen fant tollerne til sammen 26 kilo cannabis.

Foto: Tollvesenet.

Tollvesenets flerbrukshund Storm gjennomsøkte bobilen og markerte ved senga i bilen. Etter å ha fjernet sengetøy og madrasser ble det funnet 21 kilo hasj og 4,7 kilo marihuana i en hulrom under sengen. Beslaget er ikke offentliggjort før nå, av hensyn til etterforskningen.

Jim fant hasj i juicebokser

Forsøk på å skjule hasj som juice lurte ikke Tollvesenets narkotikahund Jim. På kvelden onsdag den 3. september ble en 21-årig rogalending stanset på Svinesund. Han virket så ukomfortabel med tollkontrollen at tollerne fattet mistanke.

Hasj kamuflert som saft

Det var ikke drikke, men hasj i disse posene.

Foto: Tollvesenet

21-åringen og hans jevngamle passasjer forklarte at de hadde vært på handletur til Göteborg. I bagasjerommet på bilen var det blant annet enn del kartonger med saftposer. Narkotikahunden Jim markerte på disse kartongene, og ved nærmere kontroll ble det avslørt to kilo hasj, kamuflert som drikke.

Østfold politidistrikt tok over ansvaret for narkotikaen, de to mistenkte smuglerne og etterforskingen av smuglingsforsøket. Av hensyn til politietterforskningen er tollbeslaget først gjort kjent nå.

Ollie fann tre kilo hasj

Fredag kveld ble en 31 år gammel danske stanset på Svinesund. Han forklarte at han skulle besøke en venn i Kristiansand.

Tollvesenet gjennomførte en utvidet kontroll, og mannen innrømmet da at han hadde hasj i bilen. Narkotikahunden Ollie gjennomsøkte bilen og markerte på en PC. Etter nærmere undersøkelser ble det funnet tre kilo hasj.

Østfold politidistrikt etterforsker saken.