NRK Meny
Normal

Tollvesenet positiv til ny harryferge

Tollvesenet har ikke noen innvendinger mot en ny fergeforbindelse mellom Sarpsborg, Nordby i Sverige og Skagen i Danmark.

Wenche Fredriksen

Kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollsted.

Foto: Morten F. Holm / Scanpix

Tollvesenet er positiv til fergen, men legger ikke skjul på at det betyr ekstraarbeid.

Ikke noe fristed

Ny nordbyferge

Her er ferga som skal gå mellom Sarpsborg - Nordby i Sverige og Skagen i Danmark.

Foto: Sveriges televisjon

- Vi får da et objekt til å holde kontroll på. Men det skal vi greie, sier kontorsjef Wenche Fredriksen, i tollregion Sørøst-Norge.

Tollsjefen garanterer at ferga ikke vil bli noe fristed for smuglere.

- Vi kommer til å reise frem og tilbake og bemanne kontrollposten i Sarpsborg med tollere fra Svinesund. Vi kommer til å være i Sarpsborg når ferga ankommer. Så kommer vi til å ta en risikovurdering om hvor stort behov for kontroll det er på fergen, sier Fredriksen.

Kartlegger hvem som tar fergen

I dette arbeidet vil tollvesenet forsøke å kartlegge hvilke mennesker som reiser med ferga.

- Vi kommer ikke til å reise alt for mye til Sarpsborg i starten. Men så raskt som mulig vil vi forsøke å få en oversikt over hvilke klientell som tar denne fergen, og få kartlagt hvilke behov for kontroll der er her, sier Fredriksen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil skled av veien

    En bil har sklidd av veien på riksvei 188 ved Tune kirke i Sarpsborg. Det ser ut til at det ikke har oppstått personskader, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Kjørt til legevakt etter velt

    En 16 år gammel jente er kjørt til Halden legevakt etter at hun veltet på lett motorsykkelen sin. Bakgrunnen for velten skal være at hun forsøkte å kjøre unna en elg. Det skriver politiet på Twitter.