NRK Meny
Normal

Tollerne tok 70 kilo narkotika

Oslotollerne har beslaglagt 15,2 kilo amfetamin og 54,4 kilo hasj som passerte Svinesund i mai.

Amfetamin- og hasjbeslag

Campingvogna inneholdt et større parti marihuana og hasj.

Foto: Tollvesenet

Amfetamin- og hasjbeslag 19.05

Oslotollerne avdekket et større parti narkotika.

Foto: Tollvesenet

Narkotikabeslaget ble gjort ved et næringsområde på Ryen i Oslo 19. mai i år, etter at en nederlandsk registrert bil og campingvogn ble stoppet i området.

Bilen ble i utgangspunktet stanset for å kontrollere om føreren var berettiget til å disponere en utenlandsregistrert bil og campingvogn.

Tollerne bestemte seg for å kontrollere bilen og campingvogna nærmere og kjørte til Tollvesenets kontrollgarasje.

Narkotikahunden Tika markerte på flere pappesker og en bærepose inne i campingvogna.

– Tollbeslaget ble på 15,2 kilo amfetamin og 54,4 kilo hasj, noe som er et betydelig narkotikabeslag. Beslaget utgjør 150 000 brukerdoser med en gateverdi på 15 millioner kroner, sier kontorsjef Paul Ask ved Tollvesenets kontrollkontor i Oslo til toll.no.

Bilen ble kjørt av en 35-år gammel nederlender mens hans 68 år gamle far var passasjer. De fortalte tollerne at de tidligere på dagen hadde kommet til Norge over Svinesund.

Paul Ask

kontorsjef Paul Ask ved Tollvesenets kontrollkontor i Oslo.

Foto: Kjetil Grude Flekkøy / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • HTH krever beklagelse

    Halden Topphåndball krever en offisiell beklagelse fra dommerne som dømte gårsdagens cupkamp mot Elverum. Det skriver klubbens daglige leder i en pressemelding. Han reagerte spesielt på en kommentar fra den ene dommeren som ble oppfattet som krenkende. Håndballforbundet har nå fått en rapport fra klubben.

    Mads Fredriksen
    Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK
  • Alvimhaugen skole kan vinne pris

    Alvimhaugen skole i Sarpsborg er en av femten skoler i landet som er nominert til Dronning Sonjas skolepris. Prisen skal gå til en skole som har utmerket seg ved å praktisere likeverd og inkludering. Prisen består av 250 000 kroner, et diplom og et kunstverk laget av Dronning Sonja. Vinneren blir annonsert 10. oktober.