NRK Meny
Normal

Tok ut 140.000 kroner fra tom konto

En teknisk feil hos banken gjorde det mulig for kvinnen å gjøre store overtrekk på kontoen sin.

Minibank

Kvinnen fra Askim må betale tilbake til banken pengene hun klarte å få ut ved hjelp av sitt minibankkort i desember i fjor.

Foto: FRANCOIS DESTOC / PHOTOPQR/LE TELEGRAMME

I løpet av tre uker før jul i fjor klarte den 46 år gamle Askim-kvinnen å ta ut 140.000 kroner ved hjelp av sitt minibankkort - uten at hun hadde penger på kontoen.

45 timers samfunnsstraff

Kvinnen ble siktet for forholdet i april i år, og da saken kom for Heggen og Frøland tingrett avga hun en uforbeholden tilståelse.

Hun er nå dømt til 45 timers samfunnsstraff - og hun må også betale tilbake pengene hun tok ut uten å ha dekning på konto.

Uttakene ble gjort mulig ved en feil i bankenes systemer, ifølge rettspapirene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Arrangør mener de fulgte prosedyren

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad i går. Broen fjernstyres og videoovervåkes fra Veitrafikkontorets sentral i Oslo.

    – Vi understreker at vi som arrangør har fulgt prosedyrene. Det vil si at vi i god tid har varslet Veitrafikksentralen om at det pågår et World Tour ritt på sykkel og at broen ikke skal åpnes før vår kommandosentral, som følger rittet i kortesjen, gir beskjed, sier daglig leder i Ladies Tour of Norway, Roy Moberg, i en pressemelding.

    Roy Moberg, daglig leder Ladies tour
    Foto: Rune Fredriksen / NRK