NRK Meny
Normal

Tok sovemedisin og kjørte bil

Etter å ha tatt to sovetabletter på formiddagen satte kvinnen seg bak rattet og kjørte bil. Nå er hun dømt for kjøring i ruset tilstand.

Sovemedisiner

Kvinnen kjørte bil etter å ha tatt sovemedisiner merket med rød trekant.

Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Denne uken møtte en kvinne i 30-årsalderen for tingretten i Sarpsborg, tiltalt for å ha kjørt bil påvirket av medikamenter.

Merket med trekant

I fjor sommer hadde kvinnen fått resept på sovemedisin, med beskjed om at hun kunne ta en til to tabletter for å få sove. Hun hentet tablettene på apoteket tidlig en morgen. I løpet av samme formiddag tok hun to av tablettene. Deretter kjørte hun fra Sarpsborg til Fredrikstad og tilbake. Medisinpakken var merket med rød trekant.

Da hun skulle parkere bilen kjørte hun borti en mur. Et vitne som så kjøringen fattet mistanke, og varslet politiet.

Tilsvarende 1,2 promille

Da politipatruljen kom til stedet, tilstod kvinnen straks at hun hadde kjørt bil i påvirket tilstand. Det ble tatt en blodprøve, og den viste at hun var påvirket tilsvarende 1,2 promille alkohol.

Sarpsborg tingrett har gitt kvinnen en betinget dom på fengsel i 24 dager. Det er satt som en betingelse at kvinnen skal gjennomføre et program mot ruspåvirket kjøring. Videre er hun dømt til å betale en bot på 10.000 kroner. Kvinnen mister førerkortet for en periode på to år, og hun må opp til full førerprøve før hun får lov å kjøre bil igjen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Det må bevilges mer penger

    -Vi løser ikke problemene på Sykehuset Østfold uten å bruke mer penger. Det sier Arbeiderpartiets Stein-Erik Lauvås. I dag var det møte mellom Østfoldbenken på Stortinget og sykehusets ledelse og tillitsvalgte. Lauvås er enig med flere fra sykehuset i at akuttmottaket må bygges ut. -Det må penger til for å løse den daglige driften, bemanningen må stå i stil til hva slags oppgaver som skal løses og dette er helsestatsrådens ansvar, sier Lauvås.

  • Kun 1 av 3 russebiler besto test

    Kun en av tre russebiler bestod den tekniske kontrollen Statens vegvesen har gjennomført de siste ukene. Russen er flinke til å rette opp mangler, men fortsatt er det mange russebiler på norske veier som ikke er godkjent, sier Linda Botten i Statens vegvesen.