NRK Meny
Normal

Tok seg inn og ranet to 80-åringer

Etter å ha lagt igjen blomster tok de penger fra veska til den 80 år gamle damen. En halvtime senere slo trolig de samme tyvene til igjen.

Politiet tror det er samme tyvene som først tok seg inn hos en 80 år gammel dame i Fredrisktad sentrum, for deretter å ta seg inn hos en annen 80 år gammel dame på Østsiden i samme by.

I det ene forholdet sa den ene av tyvene at de solgte blomster. Han la også igjen en blomsterbukett som vi har. Den prøver vi å spore opp hvor den kan være kjøpt.

Operasjonsleder Villy Meier i Østfold politidistrikt.

La igjen blomsterbukett

Politiet jakter nå på ransduoen. I begge tilfeller tok ransduen penger fra veskene til damene.

– I det ene forholdet sa den ene av tyvene at de solgte blomster. Han la også igjen en blomsterbukett som vi har. Den prøver vi å spore opp hvor den kan være kjøpt, sier operasjonsleder Villy Meier i Østfold politidistrikt.

Også i det andre tilfellet greide tyvene å snakke seg inn til damen, før de fikk fatt i veske og lommebok som de stjal penger fra.

– To uflidde kraftige personer

Politiet leter etter en svenskregistrert sort Audi A6, med registreringsnummer SUC 574, som de to tyvene skal ha kjørt.

– Vi leter etter to store kraftige personer med utenlandsk opprinnelse. Vi har ikke veldig god beskrivelse av dem utover det, men de skal være litt uflidd, litt dårlig kledd rett og slett, sier operasjonslederen til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikken øker i nedre Glomma

    Veitrafikken i nedre Glomma-regionen ligger an til å øke med en prosent i år, viser en prognose basert på Vegvesenets trafikktellinger. Bypakkeavtalen Fredrikstad og Sarpsborg har med Samferdselsdepartementet forutsetter at trafikken ikke skal øke. Først og fremst er det i Fredrikstad trafikken går opp, sier bypakke-rådgiver Tor Stabbetorp.

  • Kjemper for døgnåpen tollstasjon

    Årjäng kommune kjemper fortsatt for at tollstasjonen ved Hån, på svensk side av grensen ved E18, skal være døgn-åpen. Det melder Sveriges Radio Värmland. Det svenske Tullverket meldte for et år siden at de vil stenge tollstasjonen nattestid. Politikere i Årjäng viser til at det satses mye på strekningen mellom Oslo og Stockholm nå, og synes en nattestengt tollstasjon passer dårlig inn i det bildet.