NRK Meny
Normal

Innrømmet å ha stjålet 200.000 fra sin mor

En kvinne i 50-årene er dømt til ti måneders fengsel – seks av månedene gjøres betinget.

Fredrikstad tingrett
Foto: Stephan Reis / NRK

Kvinnen la kortene på bordet da rettssaken mot henne gikk i Fredrikstad tingrett. Hun innrømmet å ha overført 200.000 kroner fra morens konto da hun skulle hjelpe henne med å betale regninger.

I tillegg til å stjele penger fra moren, skal kvinnen ha søkt om studielån fra sin egen sønn og beholdt pengene selv. Summen var på 14.500 kroner, men kvinnen skal ha betalt tilbake 8.000 kroner til sønnen.

Fire måneder i fengsel

Sønnen fant ut av dette da han en dag plutselig fikk inkassokrav for lånet.

Fredrikstad tingrett dømte kvinnen for grovt bedrageri og hun må tilbakebetale 200.000 kroner til sin mor, i tillegg til at hun må betale 6.250 kroner til sin sønn.

Kvinnen må sone fire måneder i fengsel – mens seks måneder gjøres betinget med to års prøvetid.

Hun er tidligere dømt for bedragerier.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på musikkstøy fra festningen

    Naboer til Fredriksten festning i Halden ber Fylkesmannen i Østfold vurdere om reglene følges under store konserter på festningen. Festivalen Tons of Rock og Landstreffet for russ trekkes fram som arrangement som skaper mye støy og går ut over nattesøvn og trivsel for de som bor i området.

    tons of rock 2015
    Foto: Rune Fredriksen / NRK
  • Dømt for voldtekt av datteren

    En mann i 40-årene er dømt til fengsel i fire år og åtte måneder for voldtekt av sin egen datter. Mannen innrømmet ikke straffskyld da han møtte for tingretten i Fredrikstad i september. I retten hevdet datteren at anklagene hun tidlige hadde rettet mot faren hadde vært falske. En enstemmig tingrett fant likevel faren skyldig etter tiltalen.