NRK Meny

Innrømmet å ha stjålet 200.000 fra sin mor

En kvinne i 50-årene er dømt til ti måneders fengsel – seks av månedene gjøres betinget.

Fredrikstad tingrett
Foto: Stephan Reis / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Kvinnen la kortene på bordet da rettssaken mot henne gikk i Fredrikstad tingrett. Hun innrømmet å ha overført 200.000 kroner fra morens konto da hun skulle hjelpe henne med å betale regninger.

I tillegg til å stjele penger fra moren, skal kvinnen ha søkt om studielån fra sin egen sønn og beholdt pengene selv. Summen var på 14.500 kroner, men kvinnen skal ha betalt tilbake 8.000 kroner til sønnen.

Fire måneder i fengsel

Sønnen fant ut av dette da han en dag plutselig fikk inkassokrav for lånet.

Fredrikstad tingrett dømte kvinnen for grovt bedrageri og hun må tilbakebetale 200.000 kroner til sin mor, i tillegg til at hun må betale 6.250 kroner til sin sønn.

Kvinnen må sone fire måneder i fengsel – mens seks måneder gjøres betinget med to års prøvetid.

Hun er tidligere dømt for bedragerier.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anker Viken-vedtak

    Et knapt flertall av politikerne i Buskerud fylkesting vil anke stortingsvedtaket om å slå sammen Buskerud, Akershus og Østfold til region Viken, skriver Drammens Tidende. Bakgrunnen for ankeforslaget er at det ikke er enighet i de tre fylkene om å slå seg sammen. Det var Senterpartiets gruppeleder Olav Skinnes som fremmet ankeforslaget og sier til NRK at han er fornøyd med vedtaket.

  • Forhandler om stadion-leie

    Fredrikstad fotballklubb er i forhandlinger med kommunen om å få kutt i leieutgiftene, det skriver Fredriksstad Blad. Fredrikstad kommune kjøpte stadioen i 2013, og FFK har siden den gang betalt i overkant av tre millioner i leie per år. Daglig leder i FFK, Joachim Heier sier til Fredriksstad Blad at hovedmålet med en reforhandling av Stadion-avtalen er å få en avtale som er mer tilpasset dagens situasjon.