Tiltalt for å ha strammet ledning rundt halsen på sin ettårige datter

En 35-åring som er bosatt på Torp i Fredrikstad må svare for en rystende voldstiltale fra statsadvokaten.

Over en periode fra høsten 2005 til oktober i 2009 skal mannen ha utøvd grov vold mot sin samboer. Ved et tilfelle skal også hans to år gamle datter fått gjennomgå. Saken startet i Fredrikstad tingrett i går, rettsforhandlingene avsluttes i dag.

Skal ha tatt kvelertak med ledning

– Han slo, sparket i ansiktet, bet og/eller tok kvelertak på sin ektefelle gjentatte ganger gjennom hele perioden, skriver statsadvokat Trude Elisabeth Sparre i tiltalebeslutningen som nå er klar.

Ved et tilfelle skal den den 35 år gamle mannen ha brukt en ledning for å ta kvelertak på sin datter, da hun var ett år gammel i fjor.

– Han tok kvelertak og strammet en ledning rundt halsen på sin datter i 2009.

– Ved samme anledning slo han sin ektefelle i hodet, sparket henne og tok kvelertakt ved å stramme en ledning eller lignende rundt halsen hennes, skriver statsadvokaten.

– Skulle kaste ansatt hos eiendomsmeger ut av vindu

I tillegg til den grove volden mot sin ektefelle og datter, er mannen nå tiltalt for å ha sagt på telefon til en ansatt hos en eiendomsmelger at han skulle kaste henne ut av et kontorvindu.

Like etterpå skal mannen ha troppet opp hos eiendomsmegleren i Fredrikstad og sagt at hvis han fikk en regning til fra eiendomsmegleren, så skulle de få med ham å gjøre.

– Du skal passe deg veldig mye, skal han ha sagt til den kvinnelige ansatte som han også kalte en hore.

Ved siden av voldstiltalen er mannen tiltalt for å ha kjørt for fort med bil, og for å ha kjørt uten gyldig førerkort.