Normal

Tiltalt for å ha strammet ledning rundt halsen på sin ettårige datter

En 35-åring som er bosatt på Torp i Fredrikstad må svare for en rystende voldstiltale fra statsadvokaten.

Over en periode fra høsten 2005 til oktober i 2009 skal mannen ha utøvd grov vold mot sin samboer. Ved et tilfelle skal også hans to år gamle datter fått gjennomgå. Saken startet i Fredrikstad tingrett i går, rettsforhandlingene avsluttes i dag.

Skal ha tatt kvelertak med ledning

– Han slo, sparket i ansiktet, bet og/eller tok kvelertak på sin ektefelle gjentatte ganger gjennom hele perioden, skriver statsadvokat Trude Elisabeth Sparre i tiltalebeslutningen som nå er klar.

Ved et tilfelle skal den den 35 år gamle mannen ha brukt en ledning for å ta kvelertak på sin datter, da hun var ett år gammel i fjor.

– Han tok kvelertak og strammet en ledning rundt halsen på sin datter i 2009.

– Ved samme anledning slo han sin ektefelle i hodet, sparket henne og tok kvelertakt ved å stramme en ledning eller lignende rundt halsen hennes, skriver statsadvokaten.

– Skulle kaste ansatt hos eiendomsmeger ut av vindu

I tillegg til den grove volden mot sin ektefelle og datter, er mannen nå tiltalt for å ha sagt på telefon til en ansatt hos en eiendomsmelger at han skulle kaste henne ut av et kontorvindu.

Like etterpå skal mannen ha troppet opp hos eiendomsmegleren i Fredrikstad og sagt at hvis han fikk en regning til fra eiendomsmegleren, så skulle de få med ham å gjøre.

– Du skal passe deg veldig mye, skal han ha sagt til den kvinnelige ansatte som han også kalte en hore.

Ved siden av voldstiltalen er mannen tiltalt for å ha kjørt for fort med bil, og for å ha kjørt uten gyldig førerkort.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Sigarettsmugler stanset

  En mann bosatt i Østfold ble i går kveld stanset av tollere på Kornsjø. Da han ble stanset forklarte han at han bare hadde vært i Sverige og besøkt venner. Da tollerne undersøkte bilen oppdaget de 8800 sigaretter og 12 kilo tobakk.

 • Trekker seg fra Danske Bank

  Thomas Borgen, opprinnelig fra Fredrikstad, går av som konserndirektør for Den danske bank, skriver VG. Han trekker seg samme dag som banken legger fram resultatet fra en gransking av en mulig hvitvasking via bankens filial i Estland.
  I august startet Danske Økokrim etterforskning av mulig hvitvasking for flere milliarder kroner

  Thomas F. Borgen,
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP