NRK Meny
Normal

Dømt for å ta kvelertak på aktor

Før fengslingsmøtet i Moss tingrett, tok mannen kvelertak på aktoren og ropte at han hadde drept henne om hun var en mann. Nå må han sone i ett år og seks måneder.

Moss Tingrett

En mann er dømt til fengsel for å ha tatt kvelertak på aktor. Hendelsen skjedde i Moss tingrett.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

Den 41 år gammel mannen møtte til fengslingsmøte i Moss tingrett i august i fjor på grunn av diverse mindre forbrytelser. Før fengslingsmøtet startet hisset han seg mer og mer opp, og han ropte flere ganger til aktoren mens de ventet på at dommeren skulle komme, skriver VG.

Da han fikk beskjed av politiførstebetjenten om å roe seg ned, kastet han en stol mot aktorbenken. Deretter gikk han mot aktoren, og da hun snudde seg vekk tok han kvelertak på henne, ifølge dommen.

Med én hånd rundt halsen hennes og den andre rundt kjeven hennes, skal han ha ropt noe som: «Hadde du vært mann hadde jeg drept deg».

To politibetjenter og tre polititjenestemenn måtte til for å dra 41-åringen vekk fra aktoren.

Mannen forklarte senere i retten at han ble provosert av aktoren hadde glist til ham og at følte seg urettferdig behandlet. Han fortalte også at det svartnet for han, og at han ikke husker at han kastet stolen.

Nå er han dømt i Borgarting lagmannsrett til fengsel i ett år og seks måneder som en samlestraff for alle forholdene han ble dømt for. Retten legger til grunn at hendelsen var svært alvorlig, skriver VG.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i bolig på Larkollen

    Brannen i en bolig i Engholmveien på Larkollen ble slukket med brannslukningsapparat på stedet, antakeligvis av de som bodde der, sier Øst 110-sentralen.

  • Se 18.50-nyhetene

    Programleder: Lotte Olsen Jessa