NRK Meny
Normal

Tok kvelertak og stakk av med bil

Takken for å hjelpe en tilsynelatende hjelpesløs mann ble et kvelertak og en frastjålet bil for en kvinne i 60-årene i Rakkestad i kveld.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet fikk melding klokken 17:54.

– Han ga seg ut for å ligge hjelpesløs i kanten av Eidsbergveien, sier operasjonsleder Martin Schie i Østfold politidistrikt.

– Da stanset en dame for å hjelpe til. Han spurte om hun kunne kjøre ham hjem. Underveis ble han syk, sa mannen. Han ba kvinnen om å stanse, så han kunne gå ut og kaste opp.

Men da hun gikk ut for å hjelpe ham igjen, tok han kvelertak på henne og truet til seg bilen. så stakk han av.

– Kvinnen ble ikke fysisk skadet, men er naturlig nok sterkt preget av det som skjedde, sier Schie.

Kjørte utfor i Eidsberg

Østfoldpolitiet varslet sine kolleger i Follo, og fikk litt etter klokken 19:00 beskjed tilbake. Bilen var oppdaget etter at den hadde havnet utfor Stasjonsveien i Eidsberg. Mannen ble pågrepet på stedet.

– Han er kjørt til akuttmottaket på Østfoldsykehuset Kalnes med ambulanse, på grunn av alvorlig rus.

Politiet sier mannen er en godt kjent person fra Rakkestad, født i 1986. Hva han skal siktes for denne gangen er så langt ikke klart. Tidligere har han vært involvert i en rekke lovbrudd knyttet til vinningskriminalitet, narkotika og trafikkforseelser.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Gutt kommet til rette

    Seksåringen som var savnet fra Nøkkeland i Moss er funnet langs Osloveien ved Grindvoll, nærmere Moss sentrum. Det melder politiet på Twitter. Det var tips fra publikum som førte til at han ble funnet.

  • Gutt meldt savnet

    En seks år gammel gutt er meldt savnet fra hjemmet sitt på Nøkkeland i Moss, melder politiet. Han har på seg blå jakke, blå bukse og grå hansker. Observasjoner bes meldt politiet på 02800.