NRK Meny
Normal

Tok innbruddstyv på fersk gjerning

Beboer tok affære da han hørte at tyven romsterte i huset.

Da beboeren i en bolig på Opstad i Greåker i Sarpsborg oppdaget innbruddstyven, la tyven på sprang.

Løp avgårde med tyvegods

Tyven løp avgårde med blant annet mobiltelefon, lommebok og klær. Han hadde også pakket og gjort klar en bærbar PC, digitalkamera og en bag i gården til huset, men fikk ikke med seg noe av dette.

– Beboeren observerte hvilke retning tyven løp. Og han ble senere pågrepet ved hjelp av politi fra Sarpsborg og Fredrikstad. En hundepatrulje fra Fredrikstad var også med, opplyser politiet.

Halvtimes politijakt

Fungerende politiavdelingssjef Sigmund Andersen på etterforskningsavdelingen ved Sarpsborg politistasjon, forteller at tyven skal ha brutt seg inn et soveromsvindu.

– Etter at vi fikk melding ved 05-tiden tirsdag morgen pågprep vi en 27 år gammel mann, etter en halvtimes politijakt i området.

– Han hadde da tyvegods på seg og vi mistenker han for å være tyven, sier Andersen til NRK.

– Vekte beboere da han brøt seg inn

Politiet mener at innbruddstyven var inne i et annet hus i samme området i Sarpsborg, litt tidligere natt til tirsdag.

– Da brøt han seg inn gjennom en varandadør. Beboerne våknet av at mannen brøt seg inn. Tyven ble da skremt fra å gå videre inn i huset, forteller Andersen.

Mannen blir vurdert varetektsfengslet i løpet av tirsdag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se Østfold-nyhetene

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.
  • - Viser forakt for Stortinget

    Ordførerne i Hobøl, Askim, Eidsberg og Spydeberg mener Bane Nor viser total mangel på samfunnsansvar og en forakt for Stortinget ved å utsette intercity-utbyggingen. Det skriver de i en pressemelding.– Som ordførere i Indre Østfold forventer vi at underordnede myndigheter arbeider for å etterkomme stortingsvedtak – også innen samferdsel, sier blant annet Erik Unaas (bildet) videre.

    Erik Unaas
    Foto: NRK