Tok hjemmeseieren i styrkeprøve

Omgangssyke hindret ikke Monica Wold i å vinne Fredrikstad Triathlon i ettermiddag.

Monica Wold

En alt i alt veldig godt fornøyd Monica Wold etter Fredrikstad Triathlon 2016.

Foto: Stian Pedersen / NRK

Monica Wold kom i mål på tiden 01:05:16, hele 4:44 foran nummer to, Monica Sørensen fra Oslofjord Triathlon. Marie Grønneberg, også fra Fredrikstad, tok tredjeplassen, 52 sekunder bak Sørensen.

Wold vant sykkeletappen, men var ikke helt fornøyd med løpet.

– Det var helt greit, tidsmessig. Det gikk litt dårligere på sykkel enn normalt. Jeg har også vært skadet i foten i hele år, så jeg har ikke fått løpt så mye. Og i går merket jeg at jeg begynte å få omgangssyke, og det kom for fullt underveis. Så det føltes tyngre enn noen gang å krysse mållinja i dag. Tross alt er jeg veldig godt fornøyd.

Wold skryter av både løypa og arrangementet i Fredrikstad.

– Det er liv i løypa, masse engasjerte folk. Og arrangørene har vært flinke med de små detaljene, de tingene som gjør at du føler du er med på en stor konkurranse.

Wold har konkurrert så mye hun kan i år, men har planlagt en formtopp neste helg under NM-sprinten i triathlon i Haugesund.

– Forhåpentligvis er formen litt bedre der enn i dag!

300 deltakere

Konkurransen besto av et 580 meter lang svømme-etappe mellom Kråkerøybrua og gangbrua i Fredrikstad sentrum, deretter en 18 kilometer med sykling i en runde på Kråkerøy. Til slutt måtte deltakerne løpe fem kilometer, med innspurt i Fredrikstad sentrum.

300 stilte til start i Fredrikstad Triathlon 2016, 236 menn og 64 kvinner. Slik så det ut underveis:

Triathlon, Fredrikstad
Foto: Rune Fredriksen / NRK

Svensk seier i herreklassen

Svenske Anton Bengtsson klart det hele på godt under en time. Vinnertiden ble 00:58:04, og Bengtsson var raskest både på svømme- og sykkeletappen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se vår TV-sending 23.05

  • TV2: Etterforsker Bitcoinspor

    TV2 melder i kveld at politiet har fått tips om at den drepte 24-åringen hadde vekslet til seg et større pengebeløp fra bitcoins før han ble drept. Politiet bekrefter overfor TV2 at de har fått et slikt tips, men at de ikke kan si noe om etterforskningen nå.