NRK Meny
Normal

Tok hjemmeseieren i styrkeprøve

Omgangssyke hindret ikke Monica Wold i å vinne Fredrikstad Triathlon i ettermiddag.

Monica Wold

En alt i alt veldig godt fornøyd Monica Wold etter Fredrikstad Triathlon 2016.

Foto: Stian Pedersen / NRK

Monica Wold kom i mål på tiden 01:05:16, hele 4:44 foran nummer to, Monica Sørensen fra Oslofjord Triathlon. Marie Grønneberg, også fra Fredrikstad, tok tredjeplassen, 52 sekunder bak Sørensen.

Wold vant sykkeletappen, men var ikke helt fornøyd med løpet.

– Det var helt greit, tidsmessig. Det gikk litt dårligere på sykkel enn normalt. Jeg har også vært skadet i foten i hele år, så jeg har ikke fått løpt så mye. Og i går merket jeg at jeg begynte å få omgangssyke, og det kom for fullt underveis. Så det føltes tyngre enn noen gang å krysse mållinja i dag. Tross alt er jeg veldig godt fornøyd.

Wold skryter av både løypa og arrangementet i Fredrikstad.

– Det er liv i løypa, masse engasjerte folk. Og arrangørene har vært flinke med de små detaljene, de tingene som gjør at du føler du er med på en stor konkurranse.

Wold har konkurrert så mye hun kan i år, men har planlagt en formtopp neste helg under NM-sprinten i triathlon i Haugesund.

– Forhåpentligvis er formen litt bedre der enn i dag!

300 deltakere

Konkurransen besto av et 580 meter lang svømme-etappe mellom Kråkerøybrua og gangbrua i Fredrikstad sentrum, deretter en 18 kilometer med sykling i en runde på Kråkerøy. Til slutt måtte deltakerne løpe fem kilometer, med innspurt i Fredrikstad sentrum.

300 stilte til start i Fredrikstad Triathlon 2016, 236 menn og 64 kvinner. Slik så det ut underveis:

Triathlon, Fredrikstad

Svensk seier i herreklassen

Svenske Anton Bengtsson klart det hele på godt under en time. Vinnertiden ble 00:58:04, og Bengtsson var raskest både på svømme- og sykkeletappen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.