NRK Meny
Normal

– Arne hadde alltid et glimt i øyet

FFK-legenden Arne Pedersen ble bisatt i Fredrikstad i formiddag.

Bisettelse Arne Pedersen

Det var en full Glemmen kirke som i dag tok et siste farvel med Arne Pedersen.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

En nesten fullsatt Glemmen kirke tok i dag farvel med Arne Pedersen kjent som «Lille-Lækken».

Pedersen sovnet inn natt til forrige lørdag – 82 år gammel.

Arne Pedersen er Fredrikstad Fotballklubbs mestvinnende spiller gjennom tidende og debuterte på A-laget i 1950.

Roar Johansen

Roar Johansen husker Arne Pedersen som en populær mann.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

– Han ble symbolet på en Fredrikstad-spiller. Disse gamle guttene hadde en egen stil og Arne var den som skulle føre den stilen videre. Han var veldig populær blant dem som spilte før ham, mimret Roar Johansen

Pedersen spilte også 40 landskamper og var kaptein på både FFK og landslaget. Et av høydepunktene fra hans karriere var da FFK slo Lyn 3–2 i cupfinalen i 1966 og ble Norgesmestere for niende gang.

– Han Arne var en litt spesiell fyr. Han hadde bestandig et lite glimt i øyet, og var alltid i godt humør. Helt til det siste hadde det skikkelige glimtet. Han var også en stor fotballspiller, sier tidligere lagkamerat Per «Snæbbus» Kristoffersen.

Hvordan var det å spille sammen med Arne Pedersen?

– Det var en fornøyelse. Vi var veldig like i spillestilen, vi likte å spille korte pasninger begge to. Det er klart at han har betydd veldig mye for fotballen i Fredrikstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Blir i Sparta

    Henrik Knold blir i Sparta en ny sesong. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. 21-åringen hadde utgående kontrakt denne sesongen, men Knold forlenger nå kontrakten frem til 2019.

  • Fire uker varetekt

    Den 43 år gamle kvinnen som har forklart at hun drepte sin tidligere ektemann i Halden, er dømt til fire nye uker i varetektsfengsel. Hun er også ilagt brev- og besøkskontroll av Halden tingrett. Kvinnen har forklart at hun drepte sin daværende ektemann i 2015.