Tok dokument fra NRK-journalist

Ryanairs sjef Michael O'Leary prøvde å ta papirene til Dagsrevyens reporter under dagens pressekonferanse i Oslo.

Tok dokument

Michael O`Leary tok dokumentet, men NRKs reporter Ann Kristin Liestøl klarte å rive det tilbake.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Selskapet kritiseres kraftig for arbeidsbetingelsene, blant annet fra en anonym Rygge-ansatt som står fram i Moss Avis i dag - flere fagforeninger boikotter også selskapet.

NRK Østfolds reporter Lars Håkon Pedersen opplevde det hele på nært hold.

– NRKs reporter viste Michael O`Leary en arbeidskontrakt som hun ville at han skulle kommentere. Hun forsøkte å vise en side som ikke viste navnet til kontraktens eier. O`leary tok kontrakten ut av hendene hennes og prøvde å se på den, forteller Pedersen.

LES OGSÅ:

Klarte å rive til seg dokumentet igjen

Reporteren klarte å rive til seg dokumentet igjen, slik at O`Leary ikke klarte å se hvem som eide kontrakten.

– Det han så var at det ikke var en arbeidskontrakt, men en opplæringskontrakt på seks måneder, sier Pedersen.

Opptrinnet skjedde på en pressekonferanse hvor Ryanair opplyste at de skal ha et fjerde basefly på plass på Moss Lufthavn Rygge i mars-april neste år.

LES OGSÅ:

– Slavelignende arbeidsforhold i Ryanair

Samme dag som Ryanair holdt pressekonferansen, fortalte en ansatt om det vedkommende kaller slavelignende arbeidsforhold.

Personen som snakker med Moss Avis vil være anonym.

– Ryanair sparker folk på dagen for mindre ting enn dette. Ingen av oss har lov til å snakke med pressen, sier den ansatte, som forteller om en timelønn på 16 euro for den tida flyet er i lufta.

Hevder alle kan organisere seg

Selskapet avviser igjen all kritikk.

– Alle Ryanair-ansatte kan fagorganisere seg, men det er riktig at vi ikke forhandler med fagforeninger. Vi er i stedet i dialog med representanter for våre egne ansatte, sier McNamara til Moss Avis.

Han avviser at de ansatte kun har betalt for den tiden de er i lufta, og at man får sparken for å komme for sent, hvis det ikke gjentar seg etter advarsler.