NRK Meny
Normal

Tok bilen etter innbrudd

Bilen og datterens bunadssølv var blant det som var stjålet fra hjemmet til Gro Eileen Fredriksen da hun kom hjem andre juledag. Tyvene hadde funnet nøkkel til huset i garasjen.

Politi
Foto: Tore Ellingseter

Litt før tolv, andre juledag fikk politiet melding om et innbrudd i Rakkestad sentrum. Det var Gro Eileen Fredriksen som ringte. Hun kom hjem til åpen garasje uten bil.

– Hvem har lånt bilen, tenkte jeg først. Så kom jeg på at jeg hadde nøkkelen i lomma, og at den eneste ekstranøkkelen lå i en skuff inne i huset.

Fredriksen skjønte at det var snakk om innbrudd da hun oppdaget at inngangsdøra til huset også var åpen.

De fleste av julegavene fikk stå

Skuffer og skap var åpnet, papirer og permer var dratt ut, men ingenting var ødelagt. I kjelleren stod nye sykler, julegaver til barna, heller ikke tv-er eller datamaskiner var tatt.

– Det virker som om de bare har sett etter penger og smykker. Smykkene mine ble tatt. Det ble også bunadssølvet som datteren min fikk til jul.

Også batterier og sparepærer var fjernet fra skuffer, men disse fant Fredriksen igjen i garasjen.

Ukjent motorsag

– Ved siden av der bilen skulle ha stått lå det en pose. De hadde pakket sammen batteriene og sparepærene, men det virker som de ble gjenglemt. Det lå også en motorsag der. Den er ikke min.

Politiet tok med seg motorsagen, sier hun. Operasjonsleder Terje Norang, vil ikke utdype, men sier politiet har sikret spor på stedet.

Fant gjemt husnøkkel

Tyvene kom seg inn i huset ved hjelp av en husnøkkel som var gjemt i garasjen. Fredriksen har fire barn. Det er de som til nå har brukt nøkkelen. Norang sier det er uvanlig at innbrudd skjer ved hjelp av skjulte nøkler.

– Innbrudd skjer som regel snakk om verandadører. Innbrudd ved hjelp av bortgjemte nøkler er ikke noe stort problem.

Hos Gro Eileen Fredriksen vil det ikke finnes noen gjemt nøkkel fra nå.

– Jeg har allerede byttet lås. Og jeg kommer nok til å bestille nøkler så barna har hver sin.

Julen ikke ødelagt

Hun er glad for at barnas julegaver stort sett fikk stå i fred. Barna har ikke vært hjemme men vet om innbruddet. Selv synes ikke Gro Eileen det er ekkelt å være i huset nå.

– Men det kan hende det kommer. Dette har ikke sunket helt inn ennå. Men jeg trenger bilen. Vi er fem stykker så det er ikke enkelt å komme seg rundt om andre skal hente oss i femsetersbiler.

Bilen er en grå sjuseters Mazda modell 5. Registreringsnummeret er AS 12838.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Savnet gutt funnet død i Askim

    Den sju år gamle gutten som ble meldt savnet etter at han ikke kom hjem fra skolen er funnet død. Det bekrefter politiet til NRK. Gutten ble funnet i dammen i Askim folkepark av dykkere fra Fredrikstad brannvesen. Guttens familie er varslet om dødsfallet.

  • Akershus Røde Kors bistår i søket

    Røde Kors Hjelpekorps fra både Østfold og Akershus er kalt ut for å bistå politiet i søket etter 7-åringen i Askim. Akershus Røde Kors Hjelpekorps melder at de er på vei med nærmere 30 mannskap.

    Leteaksjon etter gutt (7) i Askim
    Foto: Østfold Røde Kors