NRK Meny
Normal

Tok årets første borteseier

Perlescoring i tolvte time sikret tre poeng for Sarpsborg 08.

Sarpsborg 08 - Kongsvinger
Foto: Sebastian Nordli / NRK

Høydepunktene fra kampen

Nett-tv: Se kampen gratis og direkte klokka 18:00

En av sarpingenes egne, 22 år gamle Ole Jørgen Halvorsen ble matchvinner med et langskudd av de sjeldne, da Sarpsborg 08 vant 3-2 borte mot Nybergsund-Trysil søndag kveld.

Les mer: Sarpsborg 08 trekkes tre poeng

Tomålsscorer

Før spikeren ble hamret i Hedmark-kista i siste spilleminutt, hadde Martin Wiig både redusert og utlignet for de blå og hvite.

Slik sikret sarpingene årets første borteseier på imponerende vis. Det hører også med til historien at hjemmelagets målvakt, Zoran Mijanovic måtte forlate banen få minuter etter hvilen med to gule kort.

Selv om vertene ledet 2-0 ved pause, ble Sarpsborg 08 på ingen måte overkjørt de første 45 minuttene. Midtbanespiller Jon André Fredriksen la hele sju hjørnespark og flere gode innlegg til sine lagkamerater i blått og hvitt. Flere av dem resulterte også i gode målsjanser.

Vertene fra Nybergsund doblet ledelsen like før pause, men før det hadde Fredriksen selv en av de mange gode sjansene sarpingene hadde til å utligne. Skuddet gikk hardt i retning krysset, men keeper Mijanovic var våkent med og greide å plukke målforsøket.

Trengte en opptur

Før dagens møte hadde Nybergsund-Trysil 23 poeng, mens Sarpsborg 08 var nede på 14 etter å ha blitt trukket tre poeng på grunn av økonomisk rot.

Spillerne på Sarpsborg 08 har vist støtte til klubben sin ved å gå med på betydelige lønns- og bonuskutt denne sesongen.

Nå skal de kjempe for viktige poeng i årets førstedivisjon.

– Etter Sarpsborg 08s femte strake hjemmeseier mot Kongsvinger hjemme sist, er vi klare for en bortekamp, meldte klubben på sine nettsider.

Og de hadde litt å bevise. Laget fra Sarpsborg hadde før dagens seier tapt fem av de seks bortekampene de hadde spilt i årets sesong. 0-0-kampen mot Bryne hadde gitt det eneste poenget på bortebane. Nå kan vi slå det fast:

Sarpsborg 08 har intet bortekompleks.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elyounoussi med målgivende

    Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg hadde en målgivende pasning da Norge utlignet til 1-1 i treningskampen mot Australia fredag kveld. Det var Ola Kamara som satte ballen i mål bak Mathew Ryan.

  • Se 18.50-nyhetene