Sarpsborg 08 tok årets første borteseier

Sarpsborg 08 vant over Bodø/Glimt.

Sarpsborg 08

Sarpsborg tok årets første borteseier etter en ellevill kamp mot Bodø/Glimt. Sarpingenes forrige borteseier kom mot Haugesund den 5. mai i fjor.

Etter tre strake tap var Bodø/Glimt tydelig lystne på å vise publikum på Aspmyra at laget kunne prestere bedre. Hjemmelaget begynte bra, men gikk på sitt fjerde strake tap.

Bodø/Glimt - Sarpsborg 08

Glimt gikk ut med høyt press, og gjestene havnet langt bakpå de første minuttene av kampen.

Vertenes offensive spillestil ga resultater etter fem minutter, da Brede Moe stormet fram og la et glimrende innlegg til Abdurahim Laajab.

Spissen styrte en heading i en nydelig bue over keeper Duwayne Kerr, og sendte Glimt i ledelsen.

Drømmescoring av Zajic

Bortelaget klarte likevel å kjempe seg inn kampen igjen, og etter 31 minutter fikk Bojan Zajic ballen på midtbanen.

Serberen fikk ta med seg ballen uforstyrret framover i banen, og fra rundt 25 meter klinket han ballen i venstre hjørne bak målvakt Lasse Staw.

Sarpsborg var inne i kampen igjen, men klarte ikke å henge med vertene lenge.

Etter 36 minutter tok Bodø en kort cornervariant og spilte seg inn i Sarpsborgs sekstenmeter. Papa Alioune Ndiaye plasserte ballen i lengste hjørne, og sendte Glimt i ledelsen til pause.

To straffer

Sarpsborg kom tilbake like etter pause. Etter 50 minutter slo Zajic en corner på første stolpe, men ballen gikk gjennom hele feltet.

Sarpsborgs Castro under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Sarpsborg 08 på Aspmyra stadion.

Der dukket Martin Thømt Jensen opp på bakerste stolpe og utlignet for gjestene. Seks minutter senere ble Badou revet ned i straffefeltet på en corner, og Glimt fikk straffe.

Laajab fikk muligheten fra ellevemeteren og sendte laget fra Nordland opp i føringen igjen.

Glimt så ut til å kontrollere kampen, men femten minutter før slutt begynte Sarpsborg å legge press på vertene.

Etter 81 minutter handset Anders Karlsen så bortelaget fikk straffe. Den satte Claes Kronberg inn til 3–3.

Gjestene ga seg ikke der. Tre minutter senere var Kronberg på farten igjen. Han sendte en 45-graderspasning til Gudmundur Thórarinsson, som sendte bortelaget i føringen for første gang i kampen. De klarte å holde ledelsen kampen ut.