NRK Meny
Normal

Togstreik ga Kristin skolefravær

Togstreiken i dag førte til at Kristin Nygård Valde begynte dagen med ugyldig fravær på skolen. Hun brukte ventetiden på Askim stasjon til å lese til dagens kjemi-prøve.

Kristin Nygård Valde

Kristin Nygård Valde fikk et ufrivillig opphold på Askim stasjon i morges, og brukte tiden på å forberede seg til dagens kjemiprøve.

Foto: Kathrie Brønn / NRK

Etter at lokomotivførerne gikk ut i streik i natt, er en rekke tog inn mot hovedstaden innstilt i dag. Toget med avgang fra Mysen 06.53 som skulle gått fra Askim 07.06 var blant dem som ble innstilt.

Stille på Askim stasjon

Det var forholdsvis stille på Askim stasjon ved sjutiden, de fleste synes å ha fått med seg at det var streik. På venteværelset satt Kristin Nygård Valde og leste kjemi. Hun skulle tatt sjutoget for å komme seg på skole i dag.

Askim stasjon

Det var stille på Askim stasjon ved sjutiden i morges.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Jeg er litt skuffet. Jeg kjenner at jeg blir litt irritert. Jeg kommer en time for sent. Og den nye fraværsregelen fører til at jeg får ugyldig fravær. Det er skulk uten at jeg kan noe for det, sier hun.

– Hva tenker du om at det er streik?

– De har sikkert en god grunn, men det påvirker mange. Men det er kanskje intensjonen deres?

Kristin hadde ikke fått med seg nyheten om streiken før hun var på vei til stasjonen.

– Jeg ble kjørt til stasjonen, og så det i bilen.

Regnet med tettpakket tog

Kristin var forberedt på at åttetoget, som ikke var innstilt, ville bli fullt, og at hun kanskje måtte stå.

– Det er greit, så lenge jeg kommer fram. Men de blir slitsomt.

Siden innstillingene skyldes streik, erstatter ikke NSB de innstilte avgangene med buss for tog. Det ville vært streikebryteri. Fra Askim går det timeekspress til Oslo. Mange av dem som skulle tatt tog i morges valgte buss i stedet.

Buss Askim-Oslo

En del av dem som skulle tatt toget fra Askim klokken sju valgte buss i stedet.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frakjørt av to tog

    Rullestolbruker Glenn Tore Clausen ble frakjørt av to tog i Fredrikstad onsdag kveld, skriver Fredriksstad Blad. Først fordi rullestolrampen sto på feil spor. Ved neste avgang passet ikke rampen med togsettet. – Vi fikk for sent beskjed, sier strekningsleder Terje Andersen i NSB

  • Møte med flyselskap

    Ledelsen ved Rygge sivile lufthavn (RSL) skal ifølge Moss Avis ha et møte med et større flyselskap. Møtet skal finne sted i begynnelsen av juli. Etter det avisen erfarer skal det være et lavprisselskap.