NRK Meny
Normal

Toghelg i buss

Både Vestfold- og Østfoldbanen berøres av Jernbaneverkets arbeid kommende helg.

Tog

OMFATTENDE HELGEARBEIDER. Østfold- og Vetfoldbanen stenges flere steder fra morgenen av lørdag 26. april kl. 05.00 til og med søndag 27. april. Fra Moss til Halden er det stengt mellom lørdag og natt til mandag.

Foto: Rainer Prang / NRK

26.- 28. april skal det utføres omfattende arbeider på både Vestfold- og Østfoldbanen.

Både på og langs sporene ligger oppgaver, som skal tas hånd om kommende helg.

Togene erstattes med buss mens Jernbaneverket og andre aktører utfører planlagt arbeid, varsles det på Jernbaneverkets nettsider.

Les også:

Mange strekninger berørt

Østfoldbanen stenges mellom Oslo S og Ski/Mysen fra lørdag 26. april kl. 05.00 til søndag 27. april kl. 13.00 og fra Moss til Halden fra lørdag 26. april kl. 05 til mandag 28. april kl. 03.00.

Det vil pågå arbeider flere steder mens banen er stengt.

Arbeidet med nytt signalsystem fortsetter på Spydeberg og Mysen denne helgen. På Spydeberg skal det rives et takutspring på et gammelt verksted. I tillegg skal det graves nye føringsveier langs sporet.

På Mysen skal det pågå flere arbeider denne helgen. Skinner skal flyttes, spor igjennom planovergang skal rives, føringsveier skal graves og det skal bores nye fundamenter for master til kjøreledningen.

På strekningen mellom Ski og Kambo vil det foregå såkalt generisk kontroll av kontaktledningsanlegget. Ved Kambo skal det i tillegg skiftes ut tre sporkryss samt ledeskinner.

Ved Moss stasjon blir det også aktivitet i helga. Blant skal det foretas skinnebytte i spor 1 ved stasjonen. I tillegg asfaltarbeider ved søndre planovergang, melder Jernbaneverket.

Les også:

Jernbanestasjonen Fredrikstad

BYGGES OM OG PUSSES OPP. Ved Fredrikstad stasjon vil det i løpet av helgen bli utført etterarbeider i tilknytning til de nye heisene ved stasjonen. Blant annet skal taket senkes.

Foto: Rainer Prang / NRK

Stasjonsbygg pusses opp

Mellom Haug og Råde sør for Moss vil det bli utført både spor- og vegarbeider i tilknytning planovergang på strekningen, og mellom Seut og Onsøy skal det gjennomføre en større jobb som består i å erstatte tre eksisterende stikkrenner under sporene med nye rør som har større dimensjon.

Jobben utføres for Fredrikstad kommune og innebærer at om lag 30 meter av sporet må fjernes før fyllinga graves over. Når de nye rørene er på plass fylles massene tilbake slik at sporet kan reetableres og togtrafikken gjenopptas forbi bruddstedet.

Ved Fredrikstad stasjon vil det i løpet av helgen bli utført etterarbeider i tilknytning til de nye heisene ved stasjonen.

Blant annet skal taket senkes og i tillegg vil det bli utført utvendig puss av ringmur, samt malearbeider på takkonstruksjonen. På grunn av stort arbeidsomfang vil deler av arbeidene bli utført på natta.Justering av spor

Jernbane

SPESIALMASKINER SKAL STABILISERE SPOR. Både på østre og vestre linje vil det i løpet av helga bli utført arbeider med å justere sporet.

Foto: Rainer Prang / NRK

Både på østre og vestre linje vil det i løpet av helga bli utført arbeider med å justere sporet.

Til dette formålet benyttes spesialmaskiner som sørger for å pakke og stabilisere sporet.

I følge Jernbaneverket er stabilisering et viktig tiltak blant for å forebygge solslyng.

Etter planen vil sporpakking foregå på østre linje på lørdag.

Vestre linje; strekningen Kambo-Seut og ved Prestebakke mellom Halden og Kornsjø står for tur på søndag .

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 18:50.
  • -Uegnet for eldre og syke innsatte

    Halden fengsel er uegnet for eldre og syke innsatte. Det sier advokat Harald Otterstad. Otterstad er forsvarer for 83-åringen som ble dømt til 13,5 års ubetinget fengsel for å ha drept sin kone med gevær i parets hjem i Sarpsborg. 83-åringen søker nå om benådning på grunn av sviktende helse. Ifølge Otterstad har ikke fengselet kapasitet til å følge opp mannen. Are Høidal, Fengselsleder i Halden fengsel, vil ikke kommentere enkeltsaker, men sier det er Halden kommune som er ansvarlig for helsetjenesten i fengselet. Ellers legger Høidal til at de tilrettelegger for soning i alle livsfaser i norsk kriminalomsorg, fra ung til gammel.