NRK Meny
Normal

Togglede for Indre Østfold

Innbyggerne i Indre Østfold får kortere reisetid med toget til Oslo.

Tog Mysen

Togene på Østre linje skal kobles på det nye dobbeltsporet mellom Ski og Oslo.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

Nå er det nemlig klart at Østre linje skal kobles på det nye dobbletsporet som skal bygges mellom Ski og Oslo.

Elleve minutter til Oslo

- Dette betyr mye. Det gir en mulighet for at en del tog kan gå direkte på det nye sporet fra Ski til Oslo. Da sparer man elleve minutter, sier statssekretær i Samferdselsdepartementet, Erik Lahnstein, til NRK Østfold.

Han presiserer at den endelige beslutningen ennå ikke er tatt.

- Nå har Jernbaneverket kommet så langt i planleggingen at vi føler oss trygge på at det er en slik løsning som vil bli valgt, men en formell beslutning er ikke tatt.

Erik Lahnstein

Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Erik Lahnstein.

Foto: Sven Erik Dahl/Samfoto

Innspill ga resultat

- Det har vært høylydte protester fra Follo-regionen som ønsket å komme i gang med utbyggingen av Ski stasjon så raskt som mulig. Vi valgte å utsette den byggingen noe for å få bedre tid til å planlegge, forklarer Lahnstein.

Den tiden har ordførerne i Indre Østfold brukt svært godt. Deres engasjement, og gode samarbeid med regjeringen, har nå gitt resultater.

- I dag er først og fremst en gledens dag for dem som har vært opptatt at man skal ta et veivalg som gir muligheter for pendlerne på Østre linje.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.