NRK Meny
Normal

Togene går igjen på Østfoldbanen

Togene går igjen, men det er fortsatt forsinkelser på Østfoldbanen. Signalanlegget har vært ute av drift torsdag morgen.

Jernbane

Togene står fra Vestby mot Oslo, og det er flere forsinkelser sørover i Østfold.

Foto: Rainer Prang / NRK

Årsaken var en jordfeil ved Ski stasjon. Det er flere forsinkelser på banen og foreløpig er det uklart når togene går som normalt igjen.

Stans mot Oslo

På Østfoldbanen på sørsiden av Vestby gikk alle togene på tross av signalfeilen. Men fra Vestby mot Oslo gikk det ikke tog i det hele tatt i morgenrushet, forklarte informasjonssjef i NSB Åge Christoffer Lundeby til NRK i morgentimene torsdag.

Fra Vestby mot Oslo hadde NSB problemer med å få satt opp busser. Men de fleste skal ha fått alternativ transport på jobb.

- Det tokt tid å skaffe nok busser i morgentimene, sa Lundeby.

Det er foreløpig usikkert hva som førte til jordingsfeilen som slo ut signalanlegget på Ski stasjon.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To jenter innrømte brannstifting

    To jenter som er elever ved Kjølberg skole, har innrømmet at de tente på skolen lørdag morgen, skriver Fredriksstad Blad. Brannen førte til mindre skader på skolekjøkkenet og et annet rom. De to jentene har ikke gitt noen forklaring til hvorfor de tente på skolen.

  • Harald Horne skal lede sammenslåing

    Tidligere fylkesrådmann i Østfold, Harald Horne, er engasjert som hovedprosjektleder for å etablere den nye Viken fylkeskommune
    Fra 2020 skal Østfold, Akershus og Buskerud slås sammen til et fylke.