NRK Meny
Normal

Tog-kaos på Østlandet

Det ble fullstendig tog-kaos på Østlandet etter en feil på signalanlegget onsdag ettermiddag.

Oslo Sentralstasjon skilt
Foto: NRK

Problemene skyldes en jordingsfeil.

- Alle signaler røde

Alle signalene ble stående på rødt på grunn av jordingsfeilen, og da kunne ingen tog kjøre.

- Feilen oppstod først i formiddag, men vi fikk orden på det igjen ved ett-tiden. Så gikk det galt igjen, og problemene gjaldt alle tog som skulle inn eller ut av Oslo, opplyser Jernbaneverkets Arvid Bårsrud..

Feilen rettet - store forsinkelser

Feilen har ført til store forsinkelser i togtrafikken.

- Vi har hatt problemer i hele dag. Noen tog har vært over en time forsinket. Klokken 17:10 fikk vi orden på problemet, og vi håper togene kommer i rute i løpet av kvelden, sier Bårsrud.

Mange tusen togpassasjerer har måttet smøre seg med tålmodighet, og Jernbaneverket og NSB har fått henvendelser fra hissige pendlere.

- Dette rammer jo ekstra hardt når feilen skjer ved Oslo S.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • FBK møter Larvik

    Fredrikstad Ballklubb skal møte Larvik i kvartfinalen i sluttspillet i håndball. Det ble klart etter at Larvik valgte å spille mot Fredrikstad. FBK vant den ene kampen mot Larvik i serien denne sesongen.

  • Tar trolig FFK til retten

    Tidligere FFK-profil Hans Erik Ramberg er misfornøyd med måten han ble sagt opp på av klubben i fjor i høst, og nå må partene trolig møtes i retten. Ramberg var ansatt i en 50 prosent stilling som markedsansatt i FFK, men mistet jobben da klubben rykket ned. Etter gårsdagens rettsmekling i Fredrikstad tingrett har partene fortsatt ikke kommet til enighet, skriver Fredriksstad Blad.