NRK Meny
Normal

– Nå må vi klare å holde folk på beina

I løpet av fjorten dager skal Sarpsborg 08 gjennom fire seriekamper og en bortekamp mot Kråkerøy i cupen. – Hvert enkelt individ må være forberedt på det man skal gjennom, sier hovedtrener Geir Bakke.

Geir Bakke

Geir Bakke har hatt en god start på trenerkarrieren i Sarpsborg 08. Nå venter 14 tøffe dager for klubben.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Søndag reiser 08-troppen til Sandefjord for den første av fem kamper i en hektisk fjortendagersperiode.

Hovedtrener Geir Bakke tror laget har lagt et godt grunnlag i vinter, og dermed er godt rustet for kampprogrammet. Men han presiserer at spillerne må være godt forberedt de kommende ukene.

– Hvert enkelt individ må være forberedt på det man skal gjennom. Vi kommer til å ligge på tannkjøttet både fysisk og mentalt en periode. Men det er det som er toppfotball på denne tiden av året.

– Bare å nyte

Første oppgave blir en tøff bortekamp mot nyopprykkede Sandefjord. Laget fra Vestfold har startet sesongen med tre poeng på to kamper.

– Sandefjord har ikke fått vist sitt beste. Det er et bra lag og de er spesielt gode hjemme. Det blir en tøff kamp, en batalje. Vi drar likevel til Sandefjord med en optimisme og tro på å prege kampen.

De påfølgende 13 dagene kommer det tøffe kamper på løpende bånd.

 • 22. april: Kråkerøy–Sarpsborg 08 (NM)

 • 26. april: Sarpsborg–Bodø/Glimt

 • 29. april: Sarpsborg 08–Odd

 • 2. mai: Strømsgodset–Sarpsborg 08

– Det er bare å nyte dette. Det å spille kamper skal være det mest artige av alt. Vi har trent godt i vinter og har et godt grunnlag, så må vi klare å restituere oss mellom slagene og ha folk på beina, forteller Bakke.

Vil ikke endre for mye

Treneren vil se an slitasjen på spillerne fra kamp til kamp.

– Vi har hatt en del smårusk i det siste. Spørsmålet er hvor fort de skal komme tilbake. Det kan bli ganske stor belastning på en del spillere i perioden som kommer.

Men han presiserer at klubben hele tiden har et ønske om å stille med sterkest mulig lag. Selv i cupkampen mot 3. divisjonslaget Kråkerøy.

– Når man har et lag som har satt seg, så tror jeg det er viktig å ikke gjøre for mange endringer på en gang. Samtidig er det en tøff periode, så man får se hvor mange endringer det blir til slutt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Østfoldbanen innstilles i helga

  Østfoldbanen blir stengt på strekningen Oslo S-Halden/Kråkstad fra lørdag 28. april klokken 02:00 fram til søndag 29. april klokken 14:00. Bane NOR skal gjøre viktige arbeider med vedlikehold og utbygging på strekningen.

  Jernbane, tog, Østfoldbanen
  Foto: Håvard Wien / NRK
 • Vil ha forbud mot gummigranulat

  SV vil ha forbud mot å bruke gummigranulat på kunstgressbaner innen 2023. Det skriver Smaalenenes Avis. Stortingsrepresentant fra Østfold SV, Freddy Øvstegård, sier til avisa at det er helt krise at tonnevis med plast ødelegger miljøet og renner ut i hav og drikkevannskildene.

  Granulat i hand
  Foto: Ingrid Telset Heltne / NRK