NRK Meny
Normal

Tarik: – Positivt med en del nye spillere

Tarik Elyounoussis Hoffenheim har hentet et helt lag foran den kommende sesongen i tysk Bundesliga. – Jeg tror det er en fordel for meg med mange nye, sier nordmannen.

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi og Hoffenheim møter Bayern München i andre serierunde. Her er han i duell med Bastian Schweinsteiger, som i sommer signerte for Manchester United.

Foto: Matthias Schrader / Ap

Denne helgen serieåpner Tarik Elyounoussi og Hoffenheim borte mot Bayer Leverkusen.

Nylig var den tyske storklubben på treningsleir i Norge, der de spilte uavgjort mot Lillestrøm (1-1), og slo Leeds (2–1) og Tariks gamle klubb Fredrikstad (4-1).

27 år gamle Elyounoussi er glad for at sesongoppkjøringen er unnagjort og at han nå kan begynne å konsentrere seg om kamper som betyr noe.

– Vi har vært gjennom mange treninger og harde økter. Men det kjennetegner en tysk oppkjøring. Det er tøft i starten, men det er heldigvis relativt kort, sier han.

– Fordel med mye nytt

Tarik Elyounoussi

Tarik startet forrige sesong godt, men mistet formen utover i sesongen.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp
Roberto Firmino

Hoffenheim har solgt unna en rekke spillere i sommer. Blant annet Roberto Firmino til Liverpool for 29 millioner pund.

Foto: NELSON ALMEIDA / Afp

Elyounoussi hadde en sterk start på forrige sesong og scoret fire mål på de sju første kampene. Men han mistet formen utover i sesongen og ble etter hvert plassert på benken.

– Formen går litt opp og ned i løpet av en lang sesong. Måten vi spiller på i Hoffenheim innebærer en del løping, og å spille sånn hele tiden … man kan si hva man vil, men man merker det, forteller han om formsvikten, og legger til:

– Det gjelder å være litt smart. Nå har jeg blitt litt eldre, så jeg kan forhåpentligvis bruke den rutinen jeg har fått til å unngå skader og holde meg i form.

I sommer har Hoffenheim solgt unna en lang rekke spillere, som Roberto Firmino og Anthony Modeste. Men de har også hentet 10 spillere, fått flere spillere tilbake fra lån, og hentet opp flere juniorspillere til A-stallen.

– Vi har mistet en del, men vi har også fått inn mange nye. Vi er en stor tropp og det er stor konkurranse om plassene på laget, men det vil ta å spille inn et nytt lag. For min egen del ser jeg på det som positivt at det er en del nytt, forteller 27-åringen.

Tøff start

Hoffenheim endte forrige sesong på 8. plass i tysk Bundesliga. Årets sesong starter med bortekamp mot Bayer Leverkusen før Bayern München kommer på besøk 22. august.

Forrige helg åpnet Hoffenheim sesongen med å ryke ut av cupens første runde etter å ha gått på et 0-1 tap mot 1860 München.

Elyounoussi innrømmer at laget hans har en tøff start på sesongen.

– Det blir en tøff start. Men samtidig er det greit å få unna de tøffe kampene helt i starten.

Kan dere gjøre det bedre enn 8. plass denne sesongen?

– Jeg håper det. Det er en litt uforutsigbar liga hvor alle kan slå alle, bortsett fra dem som er helt på toppen. Men det er en lang sesong og det er mye som kan skje, avslutter han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se TV-nyhetene 23.15