NRK Meny
Normal

– Nå kan det nesten ikke bli verre

Ishockeylaget Stjernen fra Fredrikstad har hatt en svak start på årets sesong. – Det kan kun gå bedre nå, sier treneren.

Magnus Sundquist, Stjernen

Stjernen-trener Magnus Sundquist er klar på at den negative trenden skal snu.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

Stjernen har fått en elendig start i årets eliteserie. Laget fra Fredrikstad har tapt alle de fem første kampene og har 9–38 i målforskjell.

– Vi har faktisk ikke vært i nærheten i store deler av disse kampene. Det er frustrerende og jeg skulle ønske det var annerledes. Det er tøft, sier en skuffet Stjernen-trener Magnus Sundquist.

Men svensken har strategien for fremtiden klar. Fremover blir det fullt fokus på det defensive arbeidet.

– Vi kan ikke bare fokusere på det offensive når det renner inn mål bakover. Vi må starte i den bakerste delen. Vi må få et trygt forsvarsspill og gjøre færre feil, og prøve å score 3–4 mål for å få poeng, sier han.

– Man vil så gjerne vinne

Göran Hermansson

Kaptein Göran Hermansson mener det er tungt å gå fra tap til tap.

Foto: Tomas Berger/NRK

For det er i det defensive spillet Fredrikstad-laget har slitt voldsomt i innledningen av årets eliteserie. 0–12 tap for Vålerenga i seriepremieren ble etterfulgt av 2–7 mot Stavanger Oilers, 3–7 mot Frisk Asker og 3–6 mot Storhamar Dragons.

Søndag utvidet tapsrekken seg til fem etter 1–6 tapet for Lillehammer. Nå har laget nådd bunnen, mener Sundquist.

– Det kommer helt klart til å bli bedre, for nå kan det nesten ikke bli verre. Men jeg er den siste som kaster inn håndkleet, sier han.

Den svake starten har også satt sitt preg på den unge spillerstallen. Kaptein Göran Hermansson er med sine 39 år den klart mest rutinerte spilleren på isen i Stjernehallen. Også han merker presset.

– Man vil så gjerne vinne alle kamper når man lever med ishockeyen hele tiden. Men samtidig er det sånn det er, det er bare å kjøre på videre, mener han.

– Må bite tennene sammen

I A-stallen til Stjernen finner man hele åtte spillere som er født på starten og midten av 90-tallet.

Klubben har også eliteseriens laveste budsjett med rundt 1,9 millioner kroner.

Hermansson er likevel optimist med tanke på å snu den dårlige trenden.

– Spesielt når vi har et så ungt lag må vi bite tennene sammen. Vi må prøve å ha en bra moral i garderoben, så er jeg helt overbevist om at vi skal snu denne negative trenden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: