NRK Meny
Normal

- Vi må ta tak i mulighetene vi får

Det er et FFK-lag i poengnød som i kveld reiser til Haugesund for å møte FKH. Gjestene ligger i øyeblikket på kvalikplass og må ha med seg poeng hjem til Plankebyen.

Jørgen Horn jubler for scoring mot Vålerenga

Jørgen Horn og resten av FFK-spillerne jakter sin tredje strake borteseier i Tippeligaen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Mens Haugesund på sin side ligger trygt plassert på åttendeplass, ligger FFK fortsatt utsatt til på tredje siste plass. Fredrikstad har hittil i år sanket 24 poeng på like mange kamper. Samme som Sogndal på plassen over.

På plassen under ligger Sandnes Ulf med to poeng mindre og én kamp til gode på Fredrikstad. Helt i bunnen av tabellen ser Stabæk fortapte ut med sine fattige 13 poeng.

Med fem runder igjen å spille er fortsatt ingenting sikkert for rødbuksene, som jakter sin tredje strake borteseier. En bedrift de ikke har klart siden 1984.

Har stor tro på poeng

– Jeg synes vi har prestert bra over tid nå, og vi må ta med oss den gode følelsen mot Haugesund, bedyrer FFK-trener Trond Amundsen.

Amundsen er opptatt av at hans gutter skal stole på egne ferdigheter og eget spill, og at det i seg selv kan være nok til tre poeng i kveld.

– Haugesund borte vet vi er en vanskelig fotballkamp, men vi må igjen stole på egne ferdigheter og vår egen spillestil.

– Likevel har vi tatt noen hensyn i kampforberedelsene til styrker og svakheter hos Haugesund, sier FFK-treneren til klubbens hjemmesider.

Til tross for FFKs magre historie med FKH(ett tap og ett uavgjort), hersker det optimisme i Fredrikstad.

De to siste bortekampene har endt med seier mot henholdsvis LSK og Stabæk, og FFK jakter dermed sin fjerde seier på fem kamper.

Fortsatt vedvarende skadeproblemer

Til kampen mot Haugesund sliter Amundsen fortsatt med skader på sine spillere. Kevin Duré er fortsatt ute med røket korsbånd, det samme med Thomas Holm.

I tillegg er Mads Hansen utilgjengelig grunnet en strekk.

– Vi har sultne folk som vil inn og spille, og vi har gode folk på benken. Så vi kommer til å stille med et godt lag også mot Haugesund, sier Amundsen til FFKs nettsider.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: