NRK Meny
Normal

FFK må vinne i Sandnes

I kveld reiser Fredrikstad til Sandnes for skjebnekamp i nedrykksstriden. FFK ligger på kvalikplass, mens Sandnes Ulf jager rett bak, kun to poeng etter.

FFK-trener Trond Amundsen

FFK-treneren er klar for et tøft oppgjør mot Sandnes Ulf.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Begge lag er desperat ute etter en seier for å komme seg ut av nedrykkssumpa. FFK har 24 poeng etter 26 kamper og ligger på kvalikplass før kveldens runde.

Sandnes Ulf, med én kamp mindre spilt enn gjestene, står med 22 poeng og ligger på nest siste plass.

Opp til Sogndal og trygg plass er det tre poeng for rødbuksene, som håper å ta med seg alle tre poengene hjem til Fredrikstad.

Tøft kampprogram

Skal FFK ha et håp om fornyet kontrakt etter årets sesong må kampen på Sandnes vinnes. Det er trener Trond Amundsen veldig klar på.

– Vi merker selvfølgelig trykket rundt kampen. Det er stor oppmerksomhet rundt dette oppgjøret. Vi føler oss godt forberedt til en tøff kamp mot Sandnes Ulf, sa Amundsen til FFKs hjemmesider.

I de avsluttende rundene av årets eliteserie skal FFK opp mot Odd Grenland, Molde og Rosenborg. Derfor er det uhyre viktig for gjestene å sikre en seier i dag.

– Vi har forsterket den gode offensive prestasjonen fra Brann-kampen, og samtidig jobbet med den defensive strukturen. Det ble litt mye strekk i laget sist, forteller FFK-treneren.

Vil snu tapsrekka

Etter tre strake tap er det nå et revansjelystent FFK-lag som entrer matta på Sandnes i kveld.

Sist runde ble det et bittert tap for Brann, men Amundsen mener troppen er fokusert.

– Med tanke på hvordan de siste par kampene har gått i mot oss, er gutta veldig veldig lystne på å snu den trenden, slik at vi kan ta med oss tre poeng hjem, sier han til fredrikstadfk.no

Det er også klart at hjemmelaget mister sin kaptein, Aksel Berget Skjølsvik til kveldens oppgjør.

FFKs lag mot Sandnes Ulf:

Masalin - Landgren, Horn, Grorud, Martinsen - Halvorsen, Ramberg, Jabbie, Sreckovic - Stene, Pusic

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Problemer med lyskryss

    Lyskrysset på Lande fungerer ikke som det skal, melder Sarpsborg Arbeiderblad. Lysene viser grønt kun 10 sekunder fra og mot Tune kirke, og viser grønt over ett minutt i kryssende vei i retning Tunejordet. Dette skal ha skapt lange køer.

  • Vil utvide akuttmottaket

    Styret i Sykehuset Østfold foreslår å utvide dagens akuttmottak med omtrent 630 kvadratmeter. Byggekostnaden vil være på omtrent 50 millioner kroner, med en byggeperiode på to år, og planlagt innflytting sommeren 2023. Forslaget må godkjennes av Helse Sør-Øst.

    Sykehuset på Kalnes
    Foto: Anette Torjusen / NRK