Normal

To ukers brev- og besøkskontroll

Sarpsborg tingrett har bestemt at 15-åringen, som er siktet for å ha drept en 76-åring på Greåker, får to ukers brev- og besøkskontroll.

76-åring slått i hjel på Greåker
Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

Den 15 år gamle gutten, som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

Det bestemte Sarpsborg tingrett rett før kl. 1500 mandag.

Kjennelsen ble påkjært på stedet.

Retten
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Vil ha gutten på institusjon

Den siktedes advokat, Harald Otterstad, har sagt at han vil motsette seg en eventuell varetektsfengsling grunnet guttens lave alder.

Politiet mener på sin side at det eneste riktige vil være å fengsle gutten.

 - Vi har vurdert dette, siden det er snakk om en 15-åring. Men vi mener det er riktig å be om varetektsfengsling - til tross for at det dreier seg om en svært ung gjerningsperson, sier kriminalsjef i Sarpsborg-politiet, Tore Abrahamsen, til NRK.

Advokat Otterstad minner om at siktede er under 16 år, og at han derfor bør tilbys midlertidig opphold i institusjon.

Barnevernet kunne ikke matche politiets krav

Det var politiadvokat Dag Fredrik Reymert som la ned påstand om 14 dagers varetektsfengsling av 15-åringen av hensyn til etterforskningen.

På forhånd hadde politiet i Sarpsborg avklart med barnevernet om de var i stand til å tilby et opphold som ihensyntok brev- og besøkskontrollen, skriver politiet på sine nettsider.

Dette kunne imidlertid ikke barnevernet tilby, og politiet så derfor ingen andre muligheter enn varetektsfengsling av hensyn til den videre etterforskningen.

Har fått foreløpig obduksjonsrapport

Politiets etterforskere er nå blant annet opptatt av å kartlegge guttens bevegelser før det fatale møtet med 76-åringen.

Den foreløpige obduksjonsrapporten på 76-åringen som ble funnet død i Greåker i går morges er nå klar.

Det sier kriminalsjef Tore Abrahamsen i sarpsborgpolitiet.

Han vil ikke kommentere rapporten overfor NRK på grunn etterforskningen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjedekollisjon på Sandesund bru

    Det har vært en kjedekollisjon på E6 Sandesund bru i Sarpsborg. Trafikken skal gå sakte forbi, men det er kødannelser i sydgående retning. Det skal ha vært en kjedekollisjon mellom tre biler. En bilist skal ha fått smerter i ryggen etter hendelsen. Nødetatene er på stedet.

  • Blir ikke folkeavstemning


    Fylkestinget har avvist å avholde en folkeavstemning om deltakelse i stor-fylket Viken. Det var Senterpartiet i Østfold som foreslo å avholde en rådgivende folkeavstemning om Viken. Forslaget fikk bare stemmene til Senterpartiet, MDG og SV.