NRK Meny
Normal

To tenåringer pågrepet for mulig voldtekt

To menn i slutten av tenårene er pågrepet av politiet etter mulig voldtekt av en 18 år gammel kvinne i Råde. Voldtekten skal ha skjedd i forbindelse med en russefest natt til søndag.

Laster kart, vennligst vent...

Det var rundt midnatt natt til søndag at politiet mottok en melding om en russefest som var ute av kontroll i Råde.

– Under arbeidet med festen fremkom det opplysninger om at en jente på stedet skulle ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep, opplyser operasjonsleder Terje Nordang i en pressemelding søndag morgen.

Overgrepet skal ikke ha skjedd inne på festen.

– Overgrepet har skjedd utendørs. To menn i slutten av tenårene er pågrepet i saken. Det er foretatt teknisk undersøkelse på stedet, skriver Nordang.

Undersøker hvem som var på festen

Politiadvokat Morten Lundén sier til NRK at fornærmede er en 18 år gammel kvinne. Han kan ikke si noe om relasjonen mellom kvinnen og de to mennene som er siktet for voldtekt, men alle skal ha vært på russefesten. Lundén kan ikke kommentere hvordan pågripelsen har foregått.

– Det kan jeg ikke gå inn på. Det foreligger en siktelse i form av en pågripelsesbeslutning for voldtekt, sier han.

Lundén kan heller ikke si noe om hva kvinnen skal ha forklart til politiet.

– Av hensyn til etterforskningen vil jeg ikke kommentere det. Det gjenstår fortsatt mye arbeid, blant annet avhør av vitner, sier han.

De jobber nå med å kartlegge hvem som var på festen og hvem som kan ha sett noe.

Lundén opplyser at kvinnen blir tatt hånd om av helsevesenet og at de to mennene vil bli avhørt i løpet av dagen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for alko-smugling


    En Trøgstad-mann i 50-årene er dømt til fengsel i 36 dager, etter at han smuglet inn 350 liter brennevin, 138 liter vin og 47 liter øl i mai i år. Mannen ble stanset nord i Marker kommune. Mannen innrømmet smuglingen da saken var oppe for Heggen og Frøland Tingrett. Mannen mister dessuten førerkortet for en periode på elleve måneder.