NRK Meny
Normal

Husker du denne keeperdebuten?

Stabæk-keeper Borger Thomas rakk å spille tre minutter i sin eliteseriedebut før han ble utvist i helgen. For tidligere mossekeeper Thomas Sandem ble eliteseriedebuten enda verre.

Thomas Sandem

Thomas Sandem debuterte i eliteserien for Moss i 1996. Det gikk heller dårlig.

Foto: NRK

Borger Thomas var ett år da Thomas Sandem debuterte for Moss mot nettopp Stabæk i 1996.

23 år gamle Sandem hadde den gang henvist keeperkjempen Rino Hansen til benken, og det var en offensiv Sandem som uttalte seg til NRK før kampen.

– Hei, Thomas Sandem heter jeg. I dag skal jeg gjøre en knallkamp mot Stabæk, sa han under oppvarmingen.

Lite ante han da at det var denne kampen som skulle gjøre han kjent – og det hadde ikke noe med storspill å gjøre.

Mossekeeperen rakk å slippe inn to mål og pådro seg i tillegg et rødt kort. Da var det spilt litt over 20 minutter av kampen. Og begge baklengsmålene – de måtte nok Sandem ta på sin kappe ...

Moss tapte kampen 2–4.

SE VIDEO: – Sandems skrekkdebut

Borger Thomas rakk å spille tre minutter i sin eliteseriedebut for Stabæk før han ble utvist. For tidligere mossekeeper Thomas Sandem ble eliteseriedebuten enda verre.

– Så brutalt er dette

For Stabæk-keeper Borger Thomas endte debuten kun i et straffespark og rødt kort

– Jeg sa til ham at det samme har skjedd erfarne keepere. Vi står bak ham, og dette er en del av læringen, sa Stabæk-trener Bob Bradley til C More etter kampen.

Keeperen selv mener han kun var få centimeter fra en god start.

– Jeg har ikke fått sett situasjonen igjen, men for meg føles det som at han tråkker på hånden min. Jeg er centimeter fra en god start, men så ender det slik. Så brutalt er dette, sier Thomas til Budstikka og legger til:

– Dette er kampen jeg har trent for hele livet. Så ender det slik.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet tok førerkort

    Utrykningspolitiet stoppet tidligere i kveld en svensk bilfører som kjørte i 137 kilometer i timen i 90-sonen. Svensken ble stoppet på E18 i Eidsberg, skriver politiet på Twitter.

  • Totalforbud mot medbrakt alkohol

    Det blir nå totalforbud mot medbrakt alkohol på russefester, det skriver Aftenposten. Politidirektoratet sier til avisa at både parkeringsplasser og campingområder på russetreff trenger skjenkebevilling.