NRK Meny
Normal

To store beslag av khat på grensen

Tollerne ved Holtet grenseovergang stanset to svenskregistrerte biler med til sammen 240 kilo khat gjemt i bagasjerommene.

En mann fra Somalia og en fra Litauen en pågrepet av politiet.

I bagasjerommet på bilene de kjørte fant tollerne flere striesekker med det narkotiske stoffet.

– Forsøker å få sakene raskt opp for retten

– Det er to store beslag. En mann fra litaueren ble stanset i går ettermiddag og en annen mann fra Somalia ble stanset litt før klokken ni onsdag morgen, sier tollsjef Wenche Fredriksen på Svinesund.

Politiet skal avhøre de to i løpet av onsdag. Verken somalieren eller litaueren er tatt tidligere for smugling til Norge.

– Hvis de tilstår kommer vi til å jobbe for at de kan bli forhåndsstevnet for retten. Da vil sakene kunne avvikles raskt, sier jourhavende jurist i Halden-politiet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kornhøsten i gang

    Norgesfor Råde mølle har fått inn årets første lass med korn, det er 2–3 uker tidligere enn normalt. Avlingen med høstsådd hvete til bonde Svein Erik Olsen var under halvparten av det han får et normalt år.

  • Fengsel for underslag

    En mann fra Mysen er dømt til fengsel i tretti dager for underslag av 30 000 kroner fra egen arbeidsplass, skriver Smaalenenes Avis. Mannen jobbet i en butikk i indre Østfold, og det var selskapets revisor som fattet mistanke om handlelen var gjennomført selv om de var slettet fra kassen. I et møte med arbeidsgiver tilstod mannen at han i en periode over tre år selv hadde fått pengene kontant, men ikke visst hvor mye det var.