NRK Meny
Normal

To siktet for ran etter at offer klarte å stikke av

Et ransoffer i 40-årene kom seg unna et ransforsøk i en bolig i Sarpsborg sent søndag. To unge menn ble pågrepet etter at ransofferet meldte fra.

Krimsjef i Sarpsborg Kai Andersen

– De to nekter for alt i avhør, men etterforskningen ellers knytter dem til handlingen, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg.

Foto: Martin Tangen Schmidt

De to ble pågrepet natt til mandag. Avhørene av de to startet på mandag og så langt nekter de for enhver skyld i henhold til siktelsen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

– Politiet fikk melding om hendelsen klokka 23.30 søndag kveld av fornærmede i saken. To personer ble ut på natten til mandag pågrepet og de sitter nå i arresten, sier krimsjef Kai Andersen til avisen.

Ifølge ransofferets forklaring prøvde de to å rane ham hjemme hos en av de siktede. Han skal ha blitt truet med vold, men ble ikke fysisk skadet. Offeret er i 40-årene, og slik politiet ser det er det en relasjon mellom ham og de to siktede. Flere detaljer gir ikke politiet foreløpig.

De to påståtte ranerne er 19 og 23 år gamle, og godt kjent for politiet fra før.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Etterlyser støtte til O-VM

    Arrangørene av VM i orientering i Østfold 2019 er fortvilet over at de så langt ikke har fått løfte om økonomiske støttet fra regjeringen. Ordførerne i Østfold går sammen om å etterlyse støtte, sier ordfører i Rakkestad, Ellen Solbrække.

    Ellen Solbrække, ordfører i Rakkestad
    Foto: Bjørn Ruud
  • Eidsberg-firma slått konkurs

    24 ansatte blir berørt etter at firmaet Undrum Entreprenør i Eidsberg er konkurs, skriver Smaalenenes Avis. Firmaet har hatt problemer med å få inn penger for jobber som er gjort og endte med å begjære seg selv konkurs.