NRK Meny
Normal

To siktet for ran etter at offer klarte å stikke av

Et ransoffer i 40-årene kom seg unna et ransforsøk i en bolig i Sarpsborg sent søndag. To unge menn ble pågrepet etter at ransofferet meldte fra.

Krimsjef i Sarpsborg Kai Andersen

– De to nekter for alt i avhør, men etterforskningen ellers knytter dem til handlingen, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg.

Foto: Martin Tangen Schmidt

De to ble pågrepet natt til mandag. Avhørene av de to startet på mandag og så langt nekter de for enhver skyld i henhold til siktelsen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

– Politiet fikk melding om hendelsen klokka 23.30 søndag kveld av fornærmede i saken. To personer ble ut på natten til mandag pågrepet og de sitter nå i arresten, sier krimsjef Kai Andersen til avisen.

Ifølge ransofferets forklaring prøvde de to å rane ham hjemme hos en av de siktede. Han skal ha blitt truet med vold, men ble ikke fysisk skadet. Offeret er i 40-årene, og slik politiet ser det er det en relasjon mellom ham og de to siktede. Flere detaljer gir ikke politiet foreløpig.

De to påståtte ranerne er 19 og 23 år gamle, og godt kjent for politiet fra før.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Polakk med doping og våpen

    Politiet har pågrepet en polakk som hadde flere typer dopingpreparater i bilen da han krysset grensa ved Svinesund ved midnatt. Tollerne fant også to elektrosjokkvåpen, en kanne pepperspray og en springkniv i bilen. Det opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollstasjon.

  • Vil ha dobbeltdekkere

    Statens togmateriell-selskap ber om anbud på dobbeltdekkere. Det er Jernbanedirektoratet som har pålagt selskapet å innhente tilbudet, fordi de mener toetasjes tog skal øke kapasiteten på pendlerstrekningene på Østfoldbanen. Det melder Dagens næringsliv. Fristen for å levere tilbud blir trolig rundt årsskiftet.