NRK Meny
Normal

To sendt til sykehus etter knivstikking

Politiet fant to knivskadde personer og en antatt gjerningsmann da de rykket ut til en bolig på Sellebakk i Fredrikstad i firetiden søndag morgen.

Åstedsgransking knivstikking Sellebakk

Teknikere fra politiet undersøker leiligheten i formiddag.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

De to skadde er en mann og en kvinne i 40-årene. Kvinnen er alvorlig skadet, sier operasjonsleder Martin Schie i Øst politidistrikt.

– Kvinnen skulle opereres, og vi har ikke fått noe informasjonen om tilstanden etter operasjonen. Men skaden regnes som alvorlig. Mannen er lettere skadet.

De to er registrert på samme bostedsadresse. Begge er til behandling på Sykehuset Østfold Kalnes.

Sjokkert nabo

En nabo, som NRK snakket med søndag formiddag, sier hun ikke merket noe i natt. Men hun fikk sjokk da hun kom ut på morgenen og så politi og sperringer ved nabohuset.

– Å, hva har skjedd? Her har det skjedd noe mer alvorlig enn vanlig, tenkte jeg.

Hun ønsker ikke å bli identifisert med navn og bilde.

– Jeg spurte politiet, men fikk ikke vite noe, for de har jo ikke lov å si noe. Men jeg sjekket nyhetene og fikk vite via NRK at det hadde skjedd noe opp i den ene leiligheten. Det sto blant annet at et par i 40-årene var knivstukket. Det er ikke noe koselig.

Hun beskriver de som holder til i leilighetene i nabohuset som noen flotte mennesker.

– Jeg kjenner dem ikke så godt, fortsetter naboen, men jeg har snakket med dem noen ganger. Hvis dette gjelder de jeg tror det gjør, så syns jeg dette er veldig, veldig tråkig. Jeg snakket med dem i halv ti-tiden i går kveld, jeg var ute og luftet hunden min. Og så opplever jeg dette nå på morran. Det er ikke mye moro.

Laster kart, vennligst vent...

Knivstikkingen skjedde i en bolig i Kinogata, opplyser Øst politidistrikts operasjonssentral.

Raskt til stede

Politiet hadde allerede en patrulje ute på Sellebakk, på grunn av bussbrannen som ble meldt inn ca. en time tidligere på natta. Derfor tok det sju minutter fra politiet fikk melding om knivstikkingen, til de hadde kontroll på den antatte gjerningsmannen.

Den pågrepne og mistenkte er en mann i 50-årene. Bevæpnet politi gikk inn i leiligheten hans og pågrep mannen uten mer dramatikk.

– Han sitter i arrest, og vil bli avhørt utover dagen, sier operasjonsleder Schie.

– Hva som er motivet, og hva som er den egentlige relasjonen mellom partene vet vi ikke enda, fortsetter Schie.

Det er på det rene at de to skadde var på besøk hos den mistenkte.

– Men hva som var den utløsende årsaken her vet vi ikke. Både fornærmede, mistenkte og naboer skal avhøres i løpet av dagen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Over 12 000 dårlige betalere

    7,3 prosent av folk i Østfold har en eller flere inkassovarsler eller andre betalingsanmerkninger. Det viser tall fra betalingsselskapet Lindorff, offentliggjort av Dagsavisen. Bare Finnmark har en høyere andel enn Østfold. I de fire største kommunene har til sammen 12 407 personer en total gjeld med anmerkninger på nesten 1,6 milliarder kroner.

  • Stor sprik i avfallsgebyr

    Rømskog kommune hadde det dyreste årsgebyret for avfallstjenester av alle kommunene i Østfold i 2017/2018, viser KOSTRA-tallene. Totalt var årsavgiften på 3 204 kroner. Sarpsborg kommune hadde de laveste gebyrene, på 1 552 kroner.

    Tipping av avfall
    Foto: Østfold Energi