To poeng unna gullmedalje

Det var bare tilfeldigheter som gjorde at gullet glapp for Jostein Stordahl og resten av de norske seilerne i Paralympics.

Paralympics Stordahl

Den norske Sonar-båteni Paralympics hadde muligheter til å vinne helt til det siste, og de kom bare to poeng bak vinneren. -Det skal godt gjøres å komme nærmere uten å ta gull, sier Jostein Stordahl.

Foto: Frank Kirkeland

Den norske Sonar-båten med Jostein Stordahl fra Skjeberg, Aleksander Wang-Hansen og Per Eugen Kristiansen kom på fjerdeplass i Paralympics i Beijing.

Paralympics - Jostein Stordahl

Jostein Stordahl har litt bismak på fjerdeplassen i Paralympics. Men han er likevel fornøyd med resultatet.

Foto: Frank Kirkelund

Tilfeldigheter avgjorde

- Vi kom bare to poeng bak vinneren, og det skal godt gjøres å komme nærmere uten å ta gull, sier Jostein Stordahl til NRK på telefon fra Beijing.

Han innrømmer at han har delte følelser rundt plasseringen.

- Vi hadde muligheter til å vinne helt til det siste, så jeg har litt bismak på fjerdeplassen. Hadde vi ligget 10-12 poeng bak, hadde det vært greit, men når vi er såpass nærme, er det kjedelig å komme på fjerdeplass , sier seileren fra Skjeberg.

Like gode som de beste

Men deltakerne i den norske Sonar-båten er tross alt kjempefornøyde med resultatet.

- Det har gått veldig bra i Paralympics, og seilasene har vært rekordjevne. Det er kun tilfeldigheter tidligere i løpet som gjorde at vi ikke fikk medalje, så vi vet at vi er like bra som de beste, sier Jostein Stordahl.

Paralympics Stordahl

Den norske Sonar-båten med Jostein Stordahl fra Skjeberg, Aleksander Wang-Hansen og Per Eugen Kristiansen kom på fjerdeplass i Paralympics i Beijing.

Foto: Frank Kirkeland

Fra friidrett til seiling

Skjebringen måtte amputere det høyre beinet like over kneet etter en togulykke i Fredrikstad da han var 17 år gammel.

Interesse for seiling fikk han under et opphold på Beitostølen tre år senere.

- Jeg drev med friidrett og var på et idrettsstevne da jeg traff en kar fra Fredrikstad som drev med seiling. Vi holdt kontakten da vi kom hjem, så det er tilfeldigheter som gjorde at jeg begynte å seile, sier Stordahl.

Inkluderende idrett

Sporten har betydd mye for Stordahl i tida etter ulykken.

- Seiling er en fantastisk sport, og funksjonshemmede konkurrerer på lik linje med funksjonsfriske. Det er kanskje det viktigste med seiling, sier han.

- I Paralympics deltar bare funksjonshemmede, men i andre seilerkonkurranser deltar vi på lik linje med de andre. I tillegg er det godt miljø hvor man blir kjent med mange hyggelige folk, sier Stordahl.

Deltar i 2010 også

Paralympics i Beijing er de femte olympiske leker han er med i, men det er definitivt ikke de siste.

- Jeg driver også med curling for rullestolbrukere, og vi har kvalifisert oss for Paralympics i Vancouver i 2010. Nå blir det viktig å holde fokus fram mot det, slår Jostein Stordahl fast.

Oppholdet i Beijing nærmer seg slutten for de norske Paralympics-deltakerene.

- I dag skal vi ta en tur til byen og titte i sentrum. I morgen har troppen samling på hotellet, og på onsdag er det avslutningsseremoni. Dagen etter reiser vi hjem, sier Jostein Stordahl.