NRK Meny
Normal

To NM-medaljer på to dager

Jørgen Lippert (17) fra Trøsken IL imponerer i junior-NM. I dag tok langrennsløperen sin andre medalje.

Jørgen Lippert

Jørgen Lippert (Trøsken IL) har tatt to medaljer på to dager.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Dette betyr utrolig mye, og det er en ubeskrivelig følelse.

Det sier Jørgen Lippert etter å ha tatt bronsemedalje på 10 kilometer klassisk under junior-NM i Hommelvik. Det gjør han dagen etter at han tok sølv på skøyteløpet dagen i forveien.

– Jeg valgte å gå på blanke ski i dag, så da ble det tøft mot slutten. Men jeg jobbet bra mot oppløpet og klarte så vidt å ta bronsemedaljen. Det var utrolig deilig, sier han. Ned til Magnus Bøe fra Fossum skilte det seks sekunder i mål.

Bronsemedalje til Lippert

Lippert (t.v) på pallen sammen med blant andre vinner Vebjørn Hegdal i fargerik dress i midten.

Foto: junior-NM Hommelvik 2015 / arrangør

Unge skiløpere fra Østfold har markert seg godt denne sesongen. I tillegg til medaljene til Lippert ble for eksempel Jan-Henrik Melbø (16) fra Spydeberg nummer seks i Hovedlandsrennet forrige uke.

Aldri vært mer motivert

Lippert går i den yngste juniorklassen. Der har Vebjørn Heggdal (Larvik Ski) vært suveren i hele år, og det har han også vært så langt i dette mesterskapet.

– Han er bare rå og totalt overlegen. Vi blir rett og slett pissa på. Jeg må bare trene bra i sommer og se om jeg kan gjøre noe med han neste år, sier Lippert om konkurrenten.

Allerede trener den unge skiløperen 700 timer i året, og nå skal han øke treningsmengden ytterligere fram mot neste sesong.

– Suksessen i år gir meg enda større motivasjon og boost mot sommeren, når den store treningsmengden skal legges ned. Jeg har aldri vært mer motivert.

I morgen skal Jørgen Lippert gå stafett for Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vådeskudd i politigarasje

    Politiet har varslet Politidirektoratet om et vådeskudd avfyrt i politiets garasjeanlegg i Halden. Hendelsen skjedde en natt i slutten av april, da en politimann skulle pakke bort sin mp5. Politimannen sto mellom to politibiler da det skarpe skuddet gikk av i betonggulvet mellom bilene. Ingen ble skadet i hendelsen.

  • Båt gikk i ring

    Det ble i natt iverksatt redningsaksjon etter melding om en båt som gikk i ring i Mossesundet. Fører la selv til land med promille godt over lovlig verdi, skriver politiet på Twitter. Redningsaksjon avblåst. Båtfører anmeldt.