NRK Meny
Normal

To NM-medaljer på to dager

Jørgen Lippert (17) fra Trøsken IL imponerer i junior-NM. I dag tok langrennsløperen sin andre medalje.

Jørgen Lippert

Jørgen Lippert (Trøsken IL) har tatt to medaljer på to dager.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Dette betyr utrolig mye, og det er en ubeskrivelig følelse.

Det sier Jørgen Lippert etter å ha tatt bronsemedalje på 10 kilometer klassisk under junior-NM i Hommelvik. Det gjør han dagen etter at han tok sølv på skøyteløpet dagen i forveien.

– Jeg valgte å gå på blanke ski i dag, så da ble det tøft mot slutten. Men jeg jobbet bra mot oppløpet og klarte så vidt å ta bronsemedaljen. Det var utrolig deilig, sier han. Ned til Magnus Bøe fra Fossum skilte det seks sekunder i mål.

Bronsemedalje til Lippert

Lippert (t.v) på pallen sammen med blant andre vinner Vebjørn Hegdal i fargerik dress i midten.

Foto: junior-NM Hommelvik 2015 / arrangør

Unge skiløpere fra Østfold har markert seg godt denne sesongen. I tillegg til medaljene til Lippert ble for eksempel Jan-Henrik Melbø (16) fra Spydeberg nummer seks i Hovedlandsrennet forrige uke.

Aldri vært mer motivert

Lippert går i den yngste juniorklassen. Der har Vebjørn Heggdal (Larvik Ski) vært suveren i hele år, og det har han også vært så langt i dette mesterskapet.

– Han er bare rå og totalt overlegen. Vi blir rett og slett pissa på. Jeg må bare trene bra i sommer og se om jeg kan gjøre noe med han neste år, sier Lippert om konkurrenten.

Allerede trener den unge skiløperen 700 timer i året, og nå skal han øke treningsmengden ytterligere fram mot neste sesong.

– Suksessen i år gir meg enda større motivasjon og boost mot sommeren, når den store treningsmengden skal legges ned. Jeg har aldri vært mer motivert.

I morgen skal Jørgen Lippert gå stafett for Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fastklemt etter trafikkulykke

    En personbil er fastklemt under en lastebil etter en kollisjon i Oslofjordtunnelen. Nødetatene jobber med å frigjøre personbilen.

  • Leirstein trekker seg som leder

    Ulf Leirstein trekker seg som leder av Moss Fremskrittsparti, skriver Moss Avis. Dette er en følge av avsløringen om at han hadde sendt pornobilder til en 14-åring i ungdomspartiet Fpu i Østfold.

    Ulf Leirstein
    Foto: Stian Pedersen / NRK