NRK Meny
Normal

– Ranerne fikk med seg 4500 kroner

Politiet har pågrepet tre unge gutter etter ranet av bensinstasjonen i Sarpsborg mandag kveld.

Væpnet ran i Sarpsborg

Politiet sikret seg tekniske spor etter ranet på bensinstasjonen i Kirkegata i Sarpsborg.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

To av personene som ble pågrepet for det væpnede ranet i Kirkegata i Sarpsborg var under 18 år. Det bekrefter fungerende krimsjef Roger Bøe i Sarpsborg-politiet.

– På grunn av deres unge alder er også barnevernet varslet i saken. Vi vil gjennomføre avhør og har en dialog med barnevernet om veien videre, sier han.

Litt utpå dagen tirsdag ble også en 18 år gammel mann pågrepet.

– Vi ser heller ikke bort fra at det kan komme ytterligere pågripelser i saken, sier Bøe til sa.no.

Takker vitner

Bensinstasjonran i Sarpsborg

Store politistyrker rykket ut etter ransmeldingen mandag kveld.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Det er svært gode vitnebeskrivelser som førte politiet til pågripelsene.

Den ene mindreårige gutten ble pågrepet ved 23-tiden mandag kveld. Den andre ble pågrepet halvannen time senere - begge i Sarpsborg sentrum.

– Vi vil rette en stor takk til vitner som har gitt oss opplysninger. Vi har gjort tekniske undersøkelser og avhørt vitner, og slik sett skaffet oss et godt bilde av hva som har skjedd. Vi har også fått en delvis tilståelse i saken, sier Bøe.

Ungguttene som er mistenkt for å ha gjennomført ranet er kjent av politiet fra tidligere, og har vært involvert i straffbare forhold. Men ikke i så alvorlige saker som i går kveld.

– Skjedde veldig fort

Politiets innsatsleder Arve Hermansen opplyste til NRK mandag kveld at det var blitt benyttet et våpen under ranet. Ifølge Bøe skal dette dreie seg om en kniv.

Han forteller også at ranerne fikk med seg «et mindre pengebeløp», uten å ville utdype dette.

Daglig leder Thor Kenneth Ørseng forteller at ransutbyttet var på cirka 4500 kroner.

– Det hele skjedde veldig fort. Da ranerne kom inn fikk de den ansatte til å åpne kassen og gi fra seg pengene - før de forsvant igjen, sier han til Sarpsborg Arbeiderblad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skal sjekke hus med trafikkstøy

    Omkring to tusen boliger i Østfold er utsatt for så mye trafikkstøy at Statens vegvesen må vurdere nærmere om noen av dem må støyisoleres. Det viser en kartlegging vegvesenet har gjort. Nesten alle disse boligene ligger i de fire største byene. Vegvesenet skal først luke ut åpenbare feil, sier sjefingeniør i vegavdelingen Østfold, Jan Antonsen.

  • Båtfyll-smell for 47-åring

    En 47 år gammel mann må sone i 36 dager, etter at han med høy promille kjørte en motorbåt rett på land. Det skjedde ved Fredagshølet på Hvaler sommeren 2016. Han må også betale 160 000 kroner i erstatning til tre passasjerer som ble skadet.