NRK Meny
Normal

– Ranerne fikk med seg 4500 kroner

Politiet har pågrepet tre unge gutter etter ranet av bensinstasjonen i Sarpsborg mandag kveld.

Væpnet ran i Sarpsborg

Politiet sikret seg tekniske spor etter ranet på bensinstasjonen i Kirkegata i Sarpsborg.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

To av personene som ble pågrepet for det væpnede ranet i Kirkegata i Sarpsborg var under 18 år. Det bekrefter fungerende krimsjef Roger Bøe i Sarpsborg-politiet.

– På grunn av deres unge alder er også barnevernet varslet i saken. Vi vil gjennomføre avhør og har en dialog med barnevernet om veien videre, sier han.

Litt utpå dagen tirsdag ble også en 18 år gammel mann pågrepet.

– Vi ser heller ikke bort fra at det kan komme ytterligere pågripelser i saken, sier Bøe til sa.no.

Takker vitner

Bensinstasjonran i Sarpsborg

Store politistyrker rykket ut etter ransmeldingen mandag kveld.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Det er svært gode vitnebeskrivelser som førte politiet til pågripelsene.

Den ene mindreårige gutten ble pågrepet ved 23-tiden mandag kveld. Den andre ble pågrepet halvannen time senere - begge i Sarpsborg sentrum.

– Vi vil rette en stor takk til vitner som har gitt oss opplysninger. Vi har gjort tekniske undersøkelser og avhørt vitner, og slik sett skaffet oss et godt bilde av hva som har skjedd. Vi har også fått en delvis tilståelse i saken, sier Bøe.

Ungguttene som er mistenkt for å ha gjennomført ranet er kjent av politiet fra tidligere, og har vært involvert i straffbare forhold. Men ikke i så alvorlige saker som i går kveld.

– Skjedde veldig fort

Politiets innsatsleder Arve Hermansen opplyste til NRK mandag kveld at det var blitt benyttet et våpen under ranet. Ifølge Bøe skal dette dreie seg om en kniv.

Han forteller også at ranerne fikk med seg «et mindre pengebeløp», uten å ville utdype dette.

Daglig leder Thor Kenneth Ørseng forteller at ransutbyttet var på cirka 4500 kroner.

– Det hele skjedde veldig fort. Da ranerne kom inn fikk de den ansatte til å åpne kassen og gi fra seg pengene - før de forsvant igjen, sier han til Sarpsborg Arbeiderblad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Leteaksjon avblåst

    Båteieren for jolla som lå ved Øra naturreservat er kontaktet. Var med en annen eier for å fiske. Alt er under kontroll, skriver Politiet Øst på Twitter.

  • Sendt for å sjekke jolle ved Øra

    Politiet har i kveld fått melding om en jolle som er dregget opp ved Øra naturreservat, vest for Gullmoen. Ingen personer er ombord, men påhengsmotoren er nede og en fiskestang står oppstilt ved båten. Redningsskøyta er på vei til stedet for å kontrollere. Seaking er også tilkalt for å gjøre søk på stedet.