Normal

Mer penger til Vansjø i revidert nasjonalbudsjett

Revidert nasjonalbudsjett kommer med gode nyheter til de som jobber for en renere Vansø.

Vansjø, september 2006
Foto: Rune Fredriksen / NRK

Miljøverndepartementet gir to millioner kroner ekstra til MORSA-prosjektet.

Stortingsrepresentant May Hansen fra SV sier dette er en svært gledelig nyhet.

-Det er veldig gledelig at miljøvernministeren har bevilget 2 millioner kroner ekstra til innsats for et renere Vansjø. Dette er en kamp vi har kjempet i mange år, siser May Hansen.

Det er ikke slått fast hva pengene konkret skal brukes til.

- Det må jo skje i samarbeid med Morsaprosjektet, sier Hansen.

- De har ønsket mer midler. De var fornøyd med de fire millionene de i utgangspunktet fikk bevilget i 2007, men det er betydelige beløp som må til får å få et renere Vansjø.

- De to siste årene har vi sett at algeoppblomstringen med giftutslipp har vært høyere enn noen gang, sier SV-politikeren.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Skulle dyrke cannabis

  To menn i 20-åra fra Trøndelag kan vente seg en større bot etter å ha blitt stoppet på svinesund i helga. Bilen de kjørte var fullasta med utstyr til dyrking av cannabis. De to unge mennene fortalte tollerne at de skulle dyrke tomater, men ble ikke trodd.

  Dyrkningsutsyr cannabis
  Foto: Tolletetan
 • Liten begeistring for Viken

  Folk er likegyldige til det nye fylket Viken, mener markedsføringsekspert. Over en million har sett musikkvideoen "Trønder", som markerte sammenslåingen av Nord- og Sør-Trøndelag. Viken får 1,2 millioner innbyggere, men bare 1000 personer følger fylket på Facebook og Twitter.Trond Blindheim ved Høyskolen Kristiania mener Viken bare kan gi opp å skape engasjement rundt sammenslåingen.

  Fylkesordførerne i det kommende Viken-fylket
  Foto: Tordis Gatueplass / NRK