NRK Meny
Normal

Mer penger til Vansjø i revidert nasjonalbudsjett

Revidert nasjonalbudsjett kommer med gode nyheter til de som jobber for en renere Vansø.

Vansjø, september 2006
Foto: Rune Fredriksen / NRK

Miljøverndepartementet gir to millioner kroner ekstra til MORSA-prosjektet.

Stortingsrepresentant May Hansen fra SV sier dette er en svært gledelig nyhet.

-Det er veldig gledelig at miljøvernministeren har bevilget 2 millioner kroner ekstra til innsats for et renere Vansjø. Dette er en kamp vi har kjempet i mange år, siser May Hansen.

Det er ikke slått fast hva pengene konkret skal brukes til.

- Det må jo skje i samarbeid med Morsaprosjektet, sier Hansen.

- De har ønsket mer midler. De var fornøyd med de fire millionene de i utgangspunktet fikk bevilget i 2007, men det er betydelige beløp som må til får å få et renere Vansjø.

- De to siste årene har vi sett at algeoppblomstringen med giftutslipp har vært høyere enn noen gang, sier SV-politikeren.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Starter interkommunalt havneselskap

    I dag bestemte kommunene i Nedre Glomma-regionen å slå seg sammen til et interkommunalt havneselskap. Avtalen ble undertegnet i dag og vil starte opp etter nyttår. Både Sarpsborg og Hvaler ser store fordeler med et samarbeid med Borg havn i Fredrikstad. Sammenslåingen vil også kunne merkes for de med fritidsbåter, forteller styreleder Siri Martinsen

  • Verner skogsområder

    Regjeringen har i dag verna 49 nye skogsområde i ti fylker. To av områdene er i Østfold, begge disse i Halden. Dette gjelder Svantjern naturreservat og Vestfjella naturreservat som får utvidet verneområde. Områdene inngår i arbeidet med frivillig vern av privateid skog.