NRK Meny
Normal

To dømt for bedrageri mot NAV

Den ene hadde jobb, men krevde dagpenger fra NAV. Den bedro NAV for sosialhjelp. En må i fengsel, den andre kan slippe.

NAV
Foto: Else Jorunn Saga / NRK

Fra april til september sendte en 25- åring fra Moss inn elektronisk meldekort til NAV. Opplysningene han sendte inn gjorde at han automatisk fikk utbetalt 119 500 kroner i arbeidsledighetstrygd.

Penger han ikke hadde krav på, fordi han haddde full jobb. Det var opplysninger arbeidsgiver sendt til NAV som gjorde at han ble avslørt.

I tingretten forklarte han at han skjønte at han ikke hadde krav på dagpenger, derfor sluttet han å ssende inn meldekort i september.

Dømt før

Mannen er tidligere dømt for narkotikaforbrytelser, den siste dommen var betinget. Derfor la aktor la ned påstand om 90 dager i fengsel.

Siden disse dommene dreier seg om andre forhold enn bedrageri holder tingretten dem utenfor. Moss tingrett dømte han til 25 dager i fengsel.

Seksbarnsmor svindlet

En arbeidsledig seksbarnsmor fra Sarpsborg har innrømmet bedrageri mot NAV .

Fra mai til august i 2013 fikk hun 53 000 kroner i sosialstønad fra NAV. Mannen hennes hadde arbeid, og i retten tilstod kvinnen at hun visst at hun ikke hadde krav på så mye penger.

Hun forklarte at hun hadde behov for støtte siden mannen brukte lønnen på annet enn familien. Planen hennes var å betale tilbake pengene.

Etter dommen i Sarpsborg tingrett har hun fjorten dager på seg til å gjøre opp økonomisk med NAV. Hun slipper fengselstraffen på 30 dager dersom hun ikke begår ny kriminalitet de neste to årene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Spyttet på ansatte

    En mann og en kvinne ble pågrepet av politiet i natt, etter at mannen spyttet i ansiktet på ansatte ved Burger King i Halden. Da politiet ankom ble det berusede paret i 20-årene kranglete med politiet, og de er blitt anmeldt.

  • Valgte feil gir

    En uheldig sjåfør rygget inn i en politibil i Fredrikstad kl 3:30 i natt. Under en rutinekontroll ble en bil stanset av politiet. Sjåføren var edru og fikk kjøre videre, men satte ved uhell bilen i feil gir og rygget dermed på en politibil. Det blir ingen anmeldelse, og begge parter skrev skademelding.