NRK Meny
Normal

Påstand om to og et halvt års fengsel

Aktor har lagt ned påstand om to år og seks måneders fengsel for begge de to tiltalte i Bygg Bedre-saken.

Forsvarere, Bygg bedre-konkursen i retten

Her er forsvarerne i Halden tingrett. Tirsdag erkjente de to tiltalte straffskyld på alle punkter. I følge tiltalen har de to tiltalte tatt ut verdier for flere millioner kroner og unndratt over 3 millioner kroner i moms.

Foto: Lotte Olsen

Påtalemyndigheten går inn for at et av årene må sones innenfor murene, mens den resterene fenselsstraffen gjøres betinget.

I tilegg ønsker påtalemyndigheten at de to får en prøvetid på to år.

Begge tiltalte erklærte seg skyldig da rettssaken mot dem startet tirsdag denne uken.

Redusert tiltale

I utgangspunktet var Bjørn Sortland fra Fredrikstad og Trond Roger Flatøy fra Engelsviken tiltalt for korrupsjon. Nå er derimot tiltalen betraktelig redusert.

- Det skyldes at man har lagt inn sikkerhetsmarginer når det gjelder beløpene, og så har vi da fått mer detaljerte forklaringer fra de tiltalte hvor de snakker om rollen de har hatt, sier politiadvokaten.

Lettere å si seg enig i tiltalen

I fjor sa forsvareren deres til NRK at det var helt uaktuelt å erkjenne straffskyld. Forsvareren forteller at det var lettere for de to mennene i trettiårene å si seg enig i tiltalen når den ble redusert.

Forsvarer Bård Vikanes sier at tiltalen er redusert siden saken kom opp, og at det er derfor de nå innrømmer straffskyld.

Når de nå erkjenner forholdene, mener forsvareren at det vil merkes på straffeutmålingen.

- En redusert straff er jo å forvente ut i fra det, sier Vikanes.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bortetap for Fredrikstad

    Fredrikstad Fotballklubb ledet to ganger i bortekampen mot Asker i ettermiddag, men tapte til slutt 3-2 for laget som ligger midt på tabellen i 2. divisjon. Kun to poeng skiller FFK på 2. plass fra 7. plassen når lagene tar sommerferie. Moss spilte 0-0 hjemme mot Bærum

  • Oljelekkasje fra Kråkerøybrua

    Brannvesenet har lagt ut lenser i Glomma etter at det begynte å lekke olje fra Kråkerøybrua i Fredrikstad. Oljen kommer fra en oljeslange som ble revet av i forbindelse med en bruåpning lørdag, skriver Fredriksstad Blad. Brua åpnes ikke båtpasseringer, og det er usikkert når den kan åpnes igjen.

    Brannbåten ligger under Kråkerøybrua i forbindelse med oljelekkasje
    Foto: Grete Ruud/NRK