Tjener fett på svenskeburger

Sterk norsk krone er litt svakere hos Burger King på Svinesund.

Usunn mat

Saftige priser på saftige burgere hos Burger King på Svinesund.

Foto: Berit Roald / Scanpix

Mens kursen på svenske kroner definitivt er i norsk favør, og nordmenn betaler 78-81 kroner for en svensk hundrelapp, har Burger King på Svinesund lagt seg på en noe mindre "norskvennlig" kurs når det gjelder bruk av bankkort.

Betaler du med Visa hos Burger King på Svinesund, gir du 79,55 kroner for en svensk hundrelapp. Men drar du bankkortet, legger restauranten på nesten 17 kroner ekstra, skriver Sarpsborg Arbeiderblad .

LES OGSÅ:
Svenskekrona ned mot rekordnivå
Venter ny rush av nordmenn

Trikser grovt

Illustrasjonsfoto
Foto: Rainer Prang / NRK

Handlekåte og sultne nordmenn oppdager ofte ikke på egenhånd at forskjellen i valutakurs det er mellom det Visa tilbyr og det restauranten gir, i virkeligheten ikke er annet enn grov triksing for å skaffe seg ekstra inntekter, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Der Visa tilbød 79,55 kroner for en svensk hundrelapp sist mandag, måtte man ut med 96,14 kroner for samme sum i svensk valuta hos Burger King på Svinesund.

Eieren av spisestedet, Uddevalla-mannen Michael Gjelseth, hevder at hamburgerrestauranten hans gir en kurs på 86,96 norske kroner for hundre svenske.

Til avisen sier Gjelseth at årsaken til at han ligger over Visa-kursen er kostnader knyttet til betalingsterminalene.

Vil ikke betale tilbake

Men når han blir konfrontert med at kassene på Burger King på Svinesund opererer med en kurs på 96,16, og at det han sier ikke stemmer med det som faktisk skjer, innrømmer butikkeieren at alt ikke er så greit allikevl.

- Da har vi i så fall gjort feil, noe jeg må beklage, sier restauranteieren til Sarpsborg Arbeiderblad

Han ønsker ikke å betale tilbake det kundene har betalt i overkurs, selv om de dukker opp med kvitteringer for betalt mat, og han mener ikke at det jukses i denne saken fra Burger Kings side.

- Nei, vi kan selvsagt ikke betale tilbake. Vi kan ikke klandres for å ikke ha fulgt godt nok med i valutakursene. Det må holde at vi beklager, sier Gjelseth.