NRK Meny
Normal

Tirsdag skal det bøtte ned

I dag er det stiv kuling og i morgen skal det også bøtte ned. Kalenderen viser juni, men foreløpig er det lite som minner om sommervær.

Regnvær

Tirsdag er det sendt ut OBS-varsel for Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus.

Foto: Lise Åserund / Scanpix

Maimåned var både uvanlig kald og våt, og starten på juni ser ikke ut til å bli noe bedre. Mandag morgen herjet vinden i Østfold.

– Det er liten kuling opp mot stiv kuling. Det fortsetter utover dagen, men minker nok noe mandag kveld, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl.

Blant annet blåste det sørvestlig stiv kuling på Strømtangen. Vinden har ført til at flere trær har veltet, og politiet ber bilførere om å kjøre forsiktig.

Laster Twitter-innhold

– Det er bra med vind fra sørvest. En sommerdag blir det nok ikke. Temperaturmessig blir det nok vanskelig å komme seg over 15 grader på det varmeste stedene. Langs kysten blir det nok ikke mer enn 12 grader. Det er ganske kjølig egentlig, men sola vil nok titte litt frem, sier Løvdahl.

Meteorolog Rafael Escobar Løvdahl

Statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl melder store mengder regn på tirsdag.

Foto: Hanneke Luijting

Heller ikke tirsdagen ser ut til å bli en sommerdag. Da er det sendt ut OBS-varsel for Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus.

– Tirsdagen har med seg nedbør, så den blir grå. Det kommer tidlig på morgenen og holder nok stand hele dagen. Når det regner jevnt og trutt hele dagen, kan det nok bli ganske gode bøtteverdier.

Lokalt kan det bli store nedbørsmengder. På 24 timer kan det komme mellom 20 og 40 millimeter regn.

På grunn av regnet har NVE sendt ut flomvarsel for Østlandet. Mye vann i mindre og middelstore elver og bekker kan føre til lokale oversvømmelser i tettbygde strøk.

– Det vil fortsatt være opp i en stiv kuling ved kysten, sier Løvdahl.

Fra onsdag ser det heldigvis bedre ut, sier meteorologen.

– Da blir det nok stigende temperaturer og betydelig bedre vær.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fire av fem tatt i arbeidstilsyn

    Arbeidstilsynet har kontrollert 35 bedrifter i Akershus og Østfold - 29 av dem har fått pålegg om utbedringer eller blir ilagt bøter. Dette dreier seg om forhold som kan føre til dødsulykker, sier tilsynsleder Vigdis Tingelstad i Arbeidstilsynet Akershus og Østfold.

  • Kan ha funnet farlig gods på strand

    Svensk kystvakt og redningstjeneste undersøker nå en pose som har drevet i land på Jutholmen vest for Koster. Ifølge Strømstad Tidning inneholder posen en ukjent, tyktflytende væske, og redningstjenesten mistenker at det kan være snakk om et skadelig stoff.