NRK Meny
Normal

Tina (5) jobber på sykehjem

Hunden Tina er ikke som andre helse- og omsorgsarbeidere.

Video Menneskets beste venn

Hun er elsket av alle og lever virkelig opp til betegnelsen «menneskets beste venn».

Tina er nemlig en Shetland sheepdog og har fast jobb på Gressvik sykehjem i Fredrikstad. Der har hun jobbet i tre år.

Arbeidsoppgaven er like enkel som den er viktig: Å gi kjærlighet og varme til de eldre som bor på sykehjemmet.

Og for den som måtte tvile, jobben klarer Tina med glans.

Suksess

– Tina ble en umiddelbar suksess blant beboerne da jeg begynte å ta henne med på jobb, sier matmor Trine Larsen.

Selv er hun hjelpepleier med spesielutdanning i psykiatri og dyreelsker. Larsen har hatt husdyr i alle år og ideen om å ha med Tina på jobb fikk hun i forbindelse med psykiatri-utdannelsen.

– Det har vist seg at det å være sammen med dyr har en positiv effekt, blant annet på demente. I tillegg har jeg drevet mye med terapi-riding tidligere og har gode erfaringer med det. Så en dag spurte jeg sjefen på sykehjemmet om lov til å ha med Tina på jobb, og fikk ja, sier Larsen til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Trine Larsen, Tina og Helen Karlsen

Tina koser seg sammen med beboer Helen Karlsen og matmor Trine Larsen.

Foto: Camilla Næss / NRK

Omsvermet

Det viste seg raskt at de eldre satte stor pris på Tinas nærvær.

Nå har hun blitt med matmor på vakt i tre år og er svært populær blant beboerne. De lyser opp når hun kommer og når hun ikke er der - blir det nesten ramaskrik.

– Tina hadde fødselspermisjon en stund og det ble savnet stort. Alle lurte på hvor hun var og når hun kom tilbake, ler Larsen.

Og lønn for arbeidet, det får Tina nok av, ifølge matmor.

– Hun trives kjempegodt på sykehjemmet. Hun får oppmerksomhet i massevis og mye kos. Det er nok for henne, forteller Larsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mye fyll og bråk i Halden i natt

    En beruset mann i slutten av tenårene blir bortvist fra Halden sentrum etter å ha kranglet med dørvakter på et utested ved 00.30 i natt. En drøy time senere rykker politiet ut til et annet utested i Halden etter melding om bråk. En beruset mann i 20-årene blir forsøkt bortvist, men mannen nekter å følge ordre og måtte dermed sove ut i drukkenskapsarresten. Og rett før klokken 03.00 i natt blir en mann anmeldt for urinering på offentlig sted, også det i Halden sentrum.

  • Prøvde kjøre fra politiet

    En mann i slutten av tenårene prøvde å kjøre fra politiet i forbindelse med en kontroll i Sarpsborg sentrum i natt. Politiet får stoppet bilen på Greåker og føreren blir pågrepet etter en kort løpetur. I følge politiet var den unge mannen svært beruset.