Timer med forberedelser til hundeutstilling

Ann Jeanett Stenhaug på Årum i Fredrikstad har brukt en del timer på å stelle hunder de siste dagene. I helgen deltar hun på European Dog Show på Lillestrøm med sju hunder.

Ann Jeanett Stenhaug føner Charlie

Ann Jeanett Stenhaug føner den afghanske mynden Charlie.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

Ann Jeanett Stenhaug gjør sine firbeinte kjæledyr klar før helgens hundeutstilling på Lillestrøm. Hun har 11 hunder, men ikke alle hundene hennes skal bli med til Lillestrøm.

Men hun skal også ha med den engelske bulldoggen Alva til utstillingen. Den er ikke hennes, men hun har den med på en del utstillinger for eierne. Nå har hun vært på tre utstillinger i Sverige med Alva. Og etter at de har vært på Lillestrøm venter en tur til Stavanger og Norsk Kennelklubbs utstilling der. Så skal Alva hjem til familien sin.

Håper Reidar gjør det bra

dunkerstøveren Reidar

Dette er den norske dunkerstøveren Reidar,

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

Den norske dunkerstøveren Reidar er en av hundene Stenhaug har håp om at kan gjøre det bra.

– Han skal i ringen på lørdag, så da får vi krysse alt vi eier og har. Han har nok av titler og meritter. Det kan bli morsomt å se, sier Ann Jeanett Stenhaug.

– Han er en rolig gutt?

– Ja, han gjør lite ut av seg. Dersom alle var som han, ville det ikke være krig i verden.

En av hundene Stenhaug har brukt mye tid på er den afghanske mynden Charlie. Det tar ikke lang tid å bade ham, men føning og børsting etter badet er noen timers arbeid.

– Jeg har heldigvis en skikkelig føner. Med en vanlig hårføner hadde det tatt langt lengre tid å tørke ham.

Oppdrett av bullterriere

Bullterrier

Ann Jeanett Stenhaug driver oppdrett av bullterriere.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

Ann Jeanett Stenhaug driver oppdrett av bullterriere. Og det er ikke bare hundene som forberedes på utstillingen. Oppdretteren har egne utstillingsklær som hun bruker.

– Jeg har en blå drakt som jeg skal bruke når jeg viser fram bullterrierne. Det går i blått da, sier hun.

Hundeutstilling er på sett og vis en skjønnhetskonkurranse.

– Hunden skal være mulig lik det som er rasestandard. Rasestandarden kommer fra det landet de er rasen opprinnelig kommer fra, forklarer Stenhaug.

– Hvordan får du med deg syv hunder på en gang?

– Jeg får heldigvis låne transitten til min mor. Så stabler vi burene inn i den. Og vi har med en tralle som vi kan trille alt inn med, stable det opp. Det er litt av en jobb, innrømmer hun.

Ann Jeanett Stenhaug steller hund

Det går en del timer til stell av hundene.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rusfritt i promillekontroll

    I en promillekontroll ved Svinesundveien i Halden kontrollerte utrykningspolitiet 40 bilister søndag formiddag. Ingen fikk reaksjoner, melder politiet på Twitter.

  • Metallco vil drive hele døgnet

    Metallco Stene på Øra i Fredrikstad har søkt fylkesmannen om døgnkontinuerlig drift mandag til torsdag og til kl. 22 på fredager. Bedriften begrunner det blant annet med at de har et slikt behov særlig ved lasting og lossing av skip ved Borg havn.