NRK Meny
Normal

Time-out for barnevernsansatt

Fredrikstad kommune valgte i går å utsette avgjørelsen om en suspendert barnevernsmedarbeider skulle få sparken eller ei.

Medarbeideren er anklaget for å ha bevilget seks millioner kroner til ulike klienter, til tross for at disse ikke skal ha hatt krav på støtten.

Brev fra advokaten stoppet prosessen

Avgjørelsen ble utsatt på grunn av et brev fra den suspenderte medarbeiderens advokat, forteller sjef for administrasjonsutvalget i Fredrikstad kommune, Arild Skau.

- Kort tid før møtet begynte, fikk vi et brev fra advokat Raugland. Det brevet vil vi se litt nærmere på før vi tar noen avgjørelse, sier han.

Bred støtte fra barnevernsadvokater

Flere profilerte advookater med bred erfaring i barnevernsaker har skrevet en støtteerklæring til den suspenderte ansatte, ifølge Fredriksstad Blad.

Advokat Torgeir Røinås Pedersen er en dem. Han mener kommuneadministrasjonen må høre på advokatenes innsigelser..

- Dette er en medarbeider vi alle har jobbet mye sammen med de siste 15 årene. Vi mener den ansatte har stått på veldig for sine klienter i alle disse årene, sier han til NRK.

Advokatene er overbevist om at den ansatte ikke har gjort noe galt, og at barna hele tiden har vært i fokus.

- Vi kjenner ikke de budsjettene som barnevernet må forholde seg til. Men vi kjenner til de konfliktene som ligger i at barnevernet har forpliktelser til å hjelpe barn uavhengig av budsjett. Å jobbe med barnevern er ikke som å bygge et hotell. Av og til MÅ man gå inn og hjelpe uavhengig av hva det koster, sier Røinås Pedersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.