Tiltalt for vold, trusler og sjikane

En Fredrikstad-mann må i tingretten på nyåret, tiltalt for omfattende overgrep mot to kvinner.

Fredrikstad tingrett
Foto: Rune Fredriksen / NRK

Den 59 år gamle mannen er tiltalt for seksualisert vold mot sin kone, og for flere tilfeller av sjikane, vold og trusler både mot henne og mot hans tidligere samboer.

Overgrepene skjedde ifølge tiltalen fra juli 2011 og et års tid framover. Den tiltalte skal ha utsatt ofrene for dette både hjemme, ute i nærområdet, flere andre steder i Norge, og på utenlandsturer.

– Hore, ludder, lystløgner

Volden mot ekssamboeren skjedde over et ikke helt klarlagt tidsrom i juli 2011. Ved en anledning kastet han varm kaffe på henne, slo henne i bakhodet, og kalte henne for en hore, et ludder og en lystløgner. Flere tilfeller av vold listes også opp i tiltalebeslutningen, sammen med en rekke tilfeller av at han sendte henne e-poster og tekstmeldinger med det statsadvokatene kaller skremmende og plagsomt innhold.

I februar 2012 var det konas tur, mener statsadvokatene. Hun ble slått flere ganger på overarmen.

Vold og voldtekt

Deretter lister tiltalen opp en rekke forhold fra juli 2010, som mannen er anklaget for. Blant annet skal han ha slått henne med en 1,5 liters vannflaske under en motorsykkelutflukt mes de var i Syden. Etterpå skal han ha kastet flasken i vannet, og kommandert henne til å hente den igjen. I tillegg er flere tilfeller av vold og et brudd mot straffelovens § 192, som blant annet omhandler de som "skaffer seg seksuell omgang ved vold eller ved truende atferd",

NRK Østfold har vært i kontakt med flere av advokatene knyttet til saken. Ingen ønsker å kommentere den eller svare på spørsmål.

Saken kommer for retten den 9. februar, og skal gå over fire dager.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Fengselsansatte varsler streik

  1700 medlemmer av Kriminalomsorgens Yrkesforbund vil mandag legge ned arbeidet i to timer fra kl. 11. Den politiske streiken er en protest mot at regjeringen vil legge ned sju fengselsavdelinger i Sør-Norge med totalt 150 ansatte.

  Cathedrals of Culture Halden fengsel
  Foto: Mer film/Neue Roadmovies
 • Utsetter ny politihøgskole

  Både nytt politihus og fengsel i Oslo, nytt tinghus i Drammen og nytt politihus og tinghus i Bergen haster mer enn ny Politihøgskole. Det sier statssekretær Thor Kleppen Sættem i Justisdepartementet. Politikere i Østfold har lenge jobbet for å få en ny politihøgskole lagt til Moss. Dagens høyskole på Majorstua er umoderne og trenger nye lokaler, men blir satt på vent på ubestemt tid i regjeringens forslag til statsbudsjett.

  Politihøgskolen i Oslo
  Foto: Stig Jaarvik / NRK