NRK Meny
Normal

Tiltalt for vold, trusler og sjikane

En Fredrikstad-mann må i tingretten på nyåret, tiltalt for omfattende overgrep mot to kvinner.

Fredrikstad tingrett
Foto: Rune Fredriksen / NRK

Den 59 år gamle mannen er tiltalt for seksualisert vold mot sin kone, og for flere tilfeller av sjikane, vold og trusler både mot henne og mot hans tidligere samboer.

Overgrepene skjedde ifølge tiltalen fra juli 2011 og et års tid framover. Den tiltalte skal ha utsatt ofrene for dette både hjemme, ute i nærområdet, flere andre steder i Norge, og på utenlandsturer.

– Hore, ludder, lystløgner

Volden mot ekssamboeren skjedde over et ikke helt klarlagt tidsrom i juli 2011. Ved en anledning kastet han varm kaffe på henne, slo henne i bakhodet, og kalte henne for en hore, et ludder og en lystløgner. Flere tilfeller av vold listes også opp i tiltalebeslutningen, sammen med en rekke tilfeller av at han sendte henne e-poster og tekstmeldinger med det statsadvokatene kaller skremmende og plagsomt innhold.

I februar 2012 var det konas tur, mener statsadvokatene. Hun ble slått flere ganger på overarmen.

Vold og voldtekt

Deretter lister tiltalen opp en rekke forhold fra juli 2010, som mannen er anklaget for. Blant annet skal han ha slått henne med en 1,5 liters vannflaske under en motorsykkelutflukt mes de var i Syden. Etterpå skal han ha kastet flasken i vannet, og kommandert henne til å hente den igjen. I tillegg er flere tilfeller av vold og et brudd mot straffelovens § 192, som blant annet omhandler de som "skaffer seg seksuell omgang ved vold eller ved truende atferd",

NRK Østfold har vært i kontakt med flere av advokatene knyttet til saken. Ingen ønsker å kommentere den eller svare på spørsmål.

Saken kommer for retten den 9. februar, og skal gå over fire dager.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utforkjøring i Aremark

    En person er kjørt til Sykehuset Østfold etter en utforkjøring på fylkesvei 21 i Aremark. Ulykken skjedde omtrent én kilometer nord for Fjell bru. Det er glatt vegbane på stedet, melder politiet.