Tiltalt for vold og grove trusler mot eksen

I desember 2012 tvang mannen sin nå fraseparerte kone ned på gulvet for å spise kattemat – foran deres to barn, ifølge tiltalen.

Heggen og Frøland tingrett
Foto: Glenn Thomas Nilsen / NRK

Barna var da tre og fem år gamle.

Follo-politiet lister også opp flere voldsepisoder og grove trusler i tiltalen mot den 35 år gamle mannen fra indre Østfold.

Dyttet, slått, og truet på livet

Flere av episodene skal ha skjedd i februar i fjor. Mannen er tiltalt for legemsfornærmelse, for å ha dyttet eller slengt kvinnen i golvet, slik at hun fikk slagmerker. Samme måned sa han til henne at han hadde montert tauverk og kroker i garasjen, som skulle brukes til å partere henne.

Politiet mener også at han i september i fjor truet eksen over telefon med nærmest systematisk å likvidere henne, moren hennes og hennes nye kjæreste.

Flere brudd på besøksforbud

Mannen ble etterhvert ilagt et besøksforbud , men det stoppet ham ikke fra å ta kontakt med sin tidligere kone. Ved to anledninger i oktober i fjor og en gang i januar i år, ringte han ifølge tiltalen kvinnen opp. Innholdet i de samtalene er ikke kjent utenfor politiet, men det at mannen ringte henne er i seg selv nok til bryte besøksforbudet.

Saken skal opp i Heggen og Frøland tingrett den 28. april.