NRK Meny
Normal

Tiltalt for underslag av 5,5 millioner

Den tidligere daglige lederen av et gavekort-firma i Østfold er tiltalt for å ha solgt gavekort for 5,5 millioner kroner og underslått pengene.

Moss Tingrett

En tiltalte om underslag av 5,5 millioner kroner legges fram i Moss tingrett i august.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

Han er tiltalt for å ha overført penger fra klientkontoene til de selskapene de formidlet gavekort for, til sitt eget selskaps driftskonto. Pengene på klientkontiene skal ha vært midler som var betalt inn for gavekortene.

Gavekortene skulle være gyldige betalingsmidler i ulike kjøpesentra, sentrumsforeninger og handelsstandsforeninger over store deler av landet. Tiltalen omfatter i alt 26 punkter og blir lagt fram i Moss tingrett i slutten av august.

Erkjenner ikke straffskyld

– Min klient er kjent med tiltalen. Han erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Brynjar Østgård, en av de to advokatene som skal bistå tiltalte under rettssaken i Moss tingrett etter sommeren.

Østgård betegner saken som en svært komplisert sak om teknisk overføring av penger mellom kontoer.

Sjakk-OL i retten

Advokatene Brynjar Østgård (t.h.) og Gunnar Nedrum Aagaard er mannens forsvarere i Moss tingrett.

Foto: Laila Lanes / NRK

Ifølge tiltalen fra statsadvokat Tonje Tønder skal mannen, i egenskap av å ha vært daglig leder i selskapet, ha brutt straffelovens bestemmelser om underslag i forbindelse med overføring av penger fra klientkontiene for 26 ulike klienter.

Summene på tiltalepunktene varierer fra 36.000 kroner til vel 680.000 kroner. Overføringene skal ha skjedd fra april 2009 til januar 2013, da selskapet ble slått konkurs.

Mannen er også tiltalt for et brudd på bokføringsloven.

Tre uker i retten

Saken er berammet for tingretten i Moss i slutten av august. Det er satt av 14 dager i retten, men med noen opphold i forhandlingene underveis er saken ikke ventet avsluttet før 20. september.

I tiltalen er det tatt forbehold om at det kan bli lagt ned påstander om erstatninger og inndragning og at det kan bli lagt ned påstand om tap av rettigheter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.