Tiltalt for sex med barnevernsbarn

Miljøarbeideren fra Moss skal ha hatt samleie med en jente på barnevernsinstitusjonen hvor han jobbet.

Moss Tingrett

Saken mot miljøarbeideren kommer opp for Moss tingrett i desember.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

Overgrepene skjedde i juni i fjor.

Samleie to ganger

Miljøarbeideren skal da ved to anledninger ha hatt samleie med den mindreårige barnevernsklienten - først i hans bopel i Moss og senere i Våler.

Han skal ytterligere to ganger ha forsøkt men ikke lykkes i å fullbyrde samleie med jenta, som da var 14 eller 15 år gammel.

Flere punkter i tiltalen

Han er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år, samt for å ha forsøkt å ha slik omgang med en mindreårig.

I tillegg er han tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved å ha misbrukt sin stilling, samt for å ha hatt seksuell omgang med en person innsatt i en institusjon under barnevernet og som sto under hans myndighet eller oppsikt.

Saken mot ham går for Moss tingrett 9. og 10. desember 2009.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • For dårlig sikret last

    Et Polsk vogntog ble stoppet med altfor dårlig sikret last på Svinesund i formiddag. Om bord hadde sjåføren 23 tonn papirruller. Ifølge Statens vegvesen hadde ikke denne sikringen tålt en bråbrems. Vogntoget manglet også kjettinger og vinterdekk.

    Polsk vogntog med for dårlig sikret last
    Foto: Statens vegvesen
  • Innbrudd i bilfirma

    Politiet melder om innbrudd og tyveri av store verdier hos et bilfirma på Høyden i Moss. Det skal være stjålet mye verktøy, nøkler, et sett kjennetegn SD52229 og to biler: AX82166 Opel Movano sølvfarget og AY29341 Honda Civic Tourer hvit farge. Politiet ønsker tips på 64999130.