NRK Meny
Normal

Tiltalt for sex med barnevernsbarn

Miljøarbeideren fra Moss skal ha hatt samleie med en jente på barnevernsinstitusjonen hvor han jobbet.

Moss Tingrett

Saken mot miljøarbeideren kommer opp for Moss tingrett i desember.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

Overgrepene skjedde i juni i fjor.

Samleie to ganger

Miljøarbeideren skal da ved to anledninger ha hatt samleie med den mindreårige barnevernsklienten - først i hans bopel i Moss og senere i Våler.

Han skal ytterligere to ganger ha forsøkt men ikke lykkes i å fullbyrde samleie med jenta, som da var 14 eller 15 år gammel.

Flere punkter i tiltalen

Han er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år, samt for å ha forsøkt å ha slik omgang med en mindreårig.

I tillegg er han tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved å ha misbrukt sin stilling, samt for å ha hatt seksuell omgang med en person innsatt i en institusjon under barnevernet og som sto under hans myndighet eller oppsikt.

Saken mot ham går for Moss tingrett 9. og 10. desember 2009.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet måtte dempe feststøy

    Flere fester i distriktet har skapt så mye støy i natt at politiet ble nødt til å be festdeltakerne om å dempe seg. Både i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden har politiet oppsøkt private adresser for å dempe støyen. I tillegg ble over 20 personer sendt hjem fra sentrum i de tre byene.

  • Moss rotet bort seieren

    Det er nå fem poeng som skiller mellom serieleder Moss og Ørn Horten på andreplass i 3. divisjon, etter at mossingene kun klarte 2-2 hjemme mot Vestfossen lørdag. Gjestene utliknet seks minutter før full tid. Kvik Halden på tredjeplass møter Strømsgodset 2 på mandag. Det gjenstår fire serierunder i divisjonen.