NRK Meny
Normal

Tiltalt for sex med barnevernsbarn

Miljøarbeideren fra Moss skal ha hatt samleie med en jente på barnevernsinstitusjonen hvor han jobbet.

Moss Tingrett

Saken mot miljøarbeideren kommer opp for Moss tingrett i desember.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

Overgrepene skjedde i juni i fjor.

Samleie to ganger

Miljøarbeideren skal da ved to anledninger ha hatt samleie med den mindreårige barnevernsklienten - først i hans bopel i Moss og senere i Våler.

Han skal ytterligere to ganger ha forsøkt men ikke lykkes i å fullbyrde samleie med jenta, som da var 14 eller 15 år gammel.

Flere punkter i tiltalen

Han er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år, samt for å ha forsøkt å ha slik omgang med en mindreårig.

I tillegg er han tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved å ha misbrukt sin stilling, samt for å ha hatt seksuell omgang med en person innsatt i en institusjon under barnevernet og som sto under hans myndighet eller oppsikt.

Saken mot ham går for Moss tingrett 9. og 10. desember 2009.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannmannskapene som har jobbet i hele dag med å slokke skogbrannen i Trøgstad, har nå kontroll på brannen. – Brannårsak skal være lynnedslag, forteller brannsjef, Bjørn Stolt, til Smaalenenes Avis. Det vil foregå ettersokking på stedet de neste par dagene.

  • Dårligere for Borregaard

    Borregaardkonsernet leverte et dårligere resultat for andre kvartal i år, sammenlignet med i fjor, skriver Dagens Næringsliv. Resultatet endte på 159 millioner kroner før skatt, var 34 prosent lavere enn i andre kvartal i fjor. Resultatet er preget av prispress, tøff konkurranse og økte kostnader, opplyser selskapet.

    Borregaard fra lufta
    Foto: Sebastian Nordli/NRK