13 jenter vitner mot overgrepstiltalt

HALDEN (NRK): 13 jenter vitner mot en Buskerud-mann i 30-årene som er tiltalt for en rekke seksuelle overgrep mot mindreårige jenter.

Halden tingrett med Fredriksten festning i bakgrunnen

Rettssaken mot mannen i 30-årene startet onsdag morgen, og er forventet å være ferdig 24. april.

Foto: Per Øyvind Fange/NRK

En mann i 30-årene fra Buskerud møter onsdag i Halden tingrett, tiltalt for seksuell omgang med barn under 16 og 14 år, og for voldtekt. Han er også tiltalt for å ha innehatt bilder og videoer som viser seksuelle fremstillinger av barn og for å ha vist seksuell krenkende atferd ovenfor barn.

– Han erkjenner deler av tiltalen som går på for ung alder. Derimot erkjenner han ikke det som går på tvang, vold og forledning, sier mannens advokat, Knut Angrim Øvergaard.

Helt siden 2009 skal mannen ifølge tiltalen ha hatt seksuell omgang med flere mindreårige jenter flere steder på Østlandet. Totalt skal 13 jenter vitne i retten.

Buskerud-mannen er tiltalt for ett tilfelle av sovevoldtekt og for voldtekt av en 14 år gammel jente i Moss 2016.

Pågrepet etter voldtektsanmeldelse

Mannen ble pågrepet etter at jenta anmeldte voldtekten. Hun husket ikke mannens navn, men beskrivelser av mannen, hans bil og lignende førte til at mistanken ble rettet mot Buskerud-mannen.

Knut Angrim Øvergaard

Mannens advokat forteller at varetektsfengslingen har vært tung for mannen.

Foto: CHRISTIAN NICOLAI BJØRKE / NRK

Under etterforskningen dukket det opp flere mindreårige jenter som har vært i kontakt med den tiltalte. Politiet har ikke lykkes i å finne identiteten til alle jentene.

Etter at mannen ble pågrepet i august 2016 har han sittet i varetekt.

– Han syns det er leit med forholdene der han mener anmeldelsene er uriktige, sier mannens advokat.

Tok kontakt med jenter via app

I tillegg til seksuell omgang med mindreårige, skal mannen også ha sendt meldinger med seksuelle tilnærminger til flere mindreårige jenter via appen musical.ly høsten 2016.

I en av meldingene skal mannen ha skrevet: «Wow du er deilig og har deilige sugelepper.»

Buskerud-mannen er glad for at saken nå er klar for retten.

– Han har sittet lenge i varetekt. Det har vært en stor påkjenning, sier Øvergaard.

Buskerud-mannen har tidligere vært dømt for seksuell omgang med mindreårige.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 67 dyr funnet i kjeller

    48 hunder, ti katter og fem kaniner ble funnet av Mattilsynet i en kjeller i Østfold i oktober, skriver VG. Hundene sto alle oppstalla i bur, ikke alle hadde liggeunderlag, og det var stort sett tilgriset med urin og avføring, sier seksjonssjef i Mattilsynet Østfold og Follo, Nina Brogeland Laache til avisa.

  • Uten telefon i snart en uke

    Telenor kan fortsatt ikke si når feilen på telefonlinja til Aspedammen i Halden blir reparert. I forbindelse med arbeid langs jernbanen er flere kabler blitt revet ned og Telenor har ikke fått tak i sikkerhetsfolk som kreves for at linja skal bli reparert. Mobildekningen i området er dårlig slik at folk er avhengig av fasttelefon, opplyser en beboer til NRK.