NRK Meny
Normal

Tiltalt for overgrep mot mindreårige jenter

En 23 år gammel mann fra Moss er tiltalt for seksuelle overgrep mot flere unge jenter i østlandsområdet.

Øvre Romerike tingrett

Rettssaken startet i Øvre Romerike tingrett onsdag.

Foto: Øzgur Tufan / NRK

– Dette er en kjempealvorlig sak. Det er snakk om jenter som var veldig unge da dette skjedde og de er fremdeles preget av dette, sier Inger Johanne Reiestad Hansen til NRK.

Hun er bistandsadvokat for seks av de totalt 11 fornærmede jentene i den alvorlige saken som startet i Øvre Romerike tingrett onsdag.

Der står en 23 år gammel mann fra Moss tiltalt for blant annet voldtekt og seksuell omgang med flere mindreårige jenter. Han skal også ha lurt en rekke jenter til å sende ham seksualiserte bilder av seg selv.

Flere overgrep

I 2010, da mannen var 17 år gammel, skal han ha voldtatt ei 15 år gammel jente.

I perioden 2012 til 2015 hadde han samleie med seks forskjellige jenter under 16 år og i 2014 hadde han ifølge tiltalen gjentatte samleier med ei jente på 13 år.

– Dette er unge personer som har fått kontakt med hverandre via internett, og ikke skjønt rekkevidden og konsekvensen av det som skjedde, sier Reiestad Hansen.

Rettssaken går over totalt sju dager i Øvre Romerike tingrett.

– Min klient erkjenner straffskyld for alle punktene bortsett fra det første punktet, sier mannens forsvarer Nikolai Dericq Paasche.

Det første punktet er saken som handler om voldtekt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.